Bolje je izaći iz ovakve EU

0

Kameron mora da bude hrabar ukoliko želi bolje uslove za Britance u EU: Boris Džonson
 

"Kada pogledate koliko košta socijalna politika EU, kada vidite stagnaciju evropskih ekonomija ili nastavak apsurdnih propisa iz Brisela, jasno je da idemo ka trenutku u kome će biti bolje izaći iz ovakve, nereformisane EU, nego ostati u ovakvoj Uniji", kaže on.

 

Džonsonovi komentari stižu pred objavljivanje izveštaja koji pokazuje da ekonomija Londona ne bi pretrpela značajne posledice u slučaju izlaska Britanije iz EU.

 

Očekuje se da će Džonson na predstavljanju izveštaja predložiti i plan od osam tačaka za reformu EU, koji bi trebalo da bude sveobuhvatniji i temeljniji od onoga što "novim pregovorom sa EU" pokušava da uradi aktuelni britanski premijer Dejvid Kameron.

 

"Dok idemo ka tom trenutku, nemam nikakvu dilemu da možemo da predvodimo kampanju za reforme. Ali ako želimo da uspemo u tome, potrebno je da osnažimo svoja savezništva i da naučimo da cenimo i prihvatimo poglede svojih prijatelja sa kontinenta na celu stvar", naveo je Džonson u autorskom tekstu za "Dejli telegraf".

 

Gradonačelnik Londona smatra da Kameron "mora da bude hrabar", ako želi bolje uslove za Britance u EU, i da ne treba da se plaši da jasno stavi do znanja da je Britanija spremna na izlazak, ako ne dobije zadovoljavajući dogovor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here