EPA/Atef Safadi
Džon Bolton

Predsednik Rusije Vladimir Putin postaće legitimna meta ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u situaciji oko Ukrajine, izjavio je bivši savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

– On (Putin) je centar odlučivanja i kontrole ruske vojske. Ono što mi zovemo legitimni vojni cilj. Mislim da, iako ima mnogo drugih stvari koje takođe možemo da uradimo, on treba da zna da je na našoj listi meta u takvom slučaju – rekao je Bolton za CBS njuz.

Bolton je ovo izjavio u kontekstu razgovora o izgledima za upotrebu nuklearnog oružja u situaciji oko Ukrajine i odgovoru Sjedinjenih Američkih Država ako se to dogodi.

– Mislim da treba javno da jasno stavimo do znanja ne samo Putinu, već i rukovodstvu Rusije, narodu Rusije: ako Putin odobri upotrebu nuklearnog oružja, on će time potpisati svoje oproštajno pismo – naglasio je Bolton.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je krajem septembra u obraćanju građanima rekao da je Zapad prešao svaku granicu u svojoj antiruskoj politici, kao i stalnim pretnjama Rusiji. Prema njegovim rečima, Zapad koristi nuklearnu ucenu, upotrebu oružja za masovno uništenje protiv Rusije.

Ruski lider je podsetio Zapad da je Rusija po nizu komponenti superiorna u odnosu na stranu vojnu tehniku i upozorio one koji pokušavaju da je ucene nuklearnim oružjem da bi ruža vetrova mogla da se okrene u njihovom pravcu.

9 COMMENTS

  1. Ako započne nuklearni rat – neće nas biti, pa je irelevanto ko je pre toga bio meta. Ovde nije pitanje da li će – jer neće, nego zašto – ako Rusija bude ugrožena ! Dakle gosp. Bolton, ako želite dobro Ukrajni i svetu, razmišljajte o uklanjanju uzroka, a ne pričajte budalaštine o posledicama.
    PS. ili ste između redova hteli da kažete da ako Rusija baci nuklearnu bombu na Ukrajnu, vlast u SAD će ubiti Putina – a šta Ukrajinci imaju od toga kada im zemlja bude spaljena zbog “puta u pakao” koji je “dobrim namerama” popločala aktuelna administracija u SAD???

  2. Ovaj kao i bajden jednom nogom u grobu i preti
    Ogavno
    Očigledno ovakvi likovi ne misle ovoj zemaljskoj kugli ništa dobro
    🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Slusaj ti *icko u*rana, ti mislis da svet treba da bude unisten, zbog takvih kao ti i tvoj senilni predsednik, lakse i pametnije bi bilo ukloniti saku jastreba nego unistiti svet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here