Adaptacija raznoraznih stripova, anima, igrica, knjiga je sve više. Neke su dobre, neke nisu. Alita: Borbeni anđeo, najavljena pre deceniju i po, probudiće vam pažnju jer, prvo, radi se o adaptaciji mange, a drugo, iza nje stoji odličanstveni dvojac Džejms Kameron i Robert Rodrigez. 

Alita: Battle Angel je prošla kroz dugogodišnje ležanje u ladicama, a konačno je na sunce dana izneo Kameron kao scenarista i producent, te Rodrigez kao režiser. Inače, Alita je adaptacija japanske sajberpank mange Gunm iliti Alita: Battle Angel, autora Jukita Kišira

Priča se dešava nekih petsto godina u budućnosti, a trista od misterioznog Pada. Tada su u ratu uništeni svi nebeski gradovi, sem jednog, Zalema. Ispod njega, na zemlji, nastao je megalopolis Iron City, gde obični ljudi, nedostojni visina, životare i bore se da prežive. Tako doktor Ido na otpadu jednog dana pronađe vidno oštećenog kiborga sa glavom mlade devojke.

Otkriva da je njen mozak živ, ali i nešto posebno što kuca u grudima. U svojoj ordinaciji daje joj sintetičko telo i rađa se Alita, mlada kiborg-devojka, bez sećanja na dotadašnji život. Alita, upoznajući svet oko sebe, otkriva i svoje posebne mogućnosti, koje će je dovesti u velika iskušenja i opasnosti…

Kreativni dvojac je napravio pravu poslasticu za sve ljubitelje sci-fi/fantazije/mange sa svim prilozima i Kolom pride. Vizuelno, Alita izgleda impresivno. Sama Alita i čitav svet oko nje su urađeni do najmanjih detalja savršeno i tačno se vidi onaj lucidni Kameronov dodir, kakav nam je nebrojeno puta pokazao do sada.

Efekti su na najvišem nivou, a prikaz kiborg-devojke Alite, kao i ostalih kiborga, robota i čudesa je fenomenalan. U to vizuelno Kameronovo savršenstvo upada Rodrigez sa svojim ludorijama, tako da film obiluje sa urnebesnim i žestokim akcionim scenama i jurnjavama.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here