Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan zadovoljan je zalaganjem i igrom svojih saigrača na “večitom” derbiju.

On je posle meča istakao da je ponosan na svoj tim.

– Iskreno, jedna veoma teška utakmica, fenomenalno smo igrali jedan lep fudbal, bili smo na svakoj lopti, imali smo šanse koje nismo iskoristili. Jednostavno, preponosan sam na svoju ekipu i treba ovako da nastavimo”, rekao je Borjan i nastavio: “Izgledalo je kao da oni imaju +11 u prvenstvu pošto su odugovlačili vreme, čuvali loptu da što pre vreme prođe i to je još jedan dokaz da smo pokazali našu dominaciju, koju ipak nismo krunisali golom. Samo je potrebno da nastavimo ovako.

Nije bilo previše posla ispred njegovog gola.

– Nisam bio zaposlen, bila je situacija “suncobran”, kao moj prvi derbi. Moja ekipa je odigrala fenomenalno, odigrala je vrhunski, svaki kontakt je bio naš, svaka druga lopta naša, to je ono što je Mister tražio od nas i sve što smo ispoštovali – smatra Borjan.

Na sugestiju novinara da i baš nije bila dobra utakmica, Borjan je odgovorio: “Ne znam koji si ti fudbal gledao iskreno da te pitam. Ja mislim da smo imali tri, četiri, pet šansi, nismo ih iskoristili, ali skoro celo prvo poluvreme smo ih držali na njihovoj polovini. Nisu nam napravili nijednu šansu, nijednom nisu šutnuli na gol. Jedino šut Sadika u drugom poluvremenu i to je bilo to. Odigrali smo fenomenalno i napadački i odbrambeno. Preponosan sam.

Da li je povreda Boaćija uzdrmala ekipu?

– Teško je kada izgubiš igrača u prvom poluvremenu. Vukanović je bio fenomenalan, radio je i trčao za celu ekipu. Imao je šansu, koju nije iskoristio, ali ko zna zašto je to dobro. Možda postigne gol kada to bude najpotrebnije – zaključio je Zvezdin kapiten.

Šta misli o mladim igračima, Nikoliću, Gavriću i Petroviću, kojima je ovo bio prvi derbi?

– Bili su fenomenalni. Ne bih da budem vulgaran, ali su pokazali ono što treba. Pravili su velike probleme odbrani Partizana i veoma sam ponosan na njih, uvek ćemo ih podržavati, samo nek nastave tako i imaće mnogo dobru karijeru.

– Njegoš je bio pun želje, hteo je da se dokaže, odigrao je fenomenalno i tako igra još od priprema, a sve je to krunisao sa dva gola. Ima veliko samopouzdanje i samo neka tako nastavi.

2 COMMENTS

  1. E moj Borjane nikada losiji derbi ,Budi malo objektivan .Videli smo grubu i prljavu igru,ponasanje ulicarsko sejacko,nepostovanje sudije i protivnika.Ni sta od igre,cela evropa vas gledala,anti fudbal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here