Bosanac u Švajcarskoj: Nekad gangster, danas policajac!

0

Ovako je izgledao nekada: Reper Azo
 

Mada švajcarski mediji ne navode nacionalnost "prozvanog" policajca, iz dela kratkog video-spota koji se može pogledati uz tekst, jasno je da se radi o Bošnjaku, o čemu svedoči i ratna zastava armije BiH u pozadini, kao i deo "pesme" u kojoj bivši gangster-reper priča na bosanskom, a tek potom na nemačkom jeziku.

– Video materijal potiče iz vremena pre nego je taj policajac što je bio regrutovan i nije potpuno jasan, te se ne može tačno utvrditi činjenično stanje o kome bazelske novine pišu.

Policajac o kome je reč smatra taj sadržaj nezrelim, navodeći da mu je žao što se tako ponašao kao klinac, pa je zato iz tih razloga i obrisao naloge i svoje snimke koje su kružili internetom – rekao je za medije Martin Šic predstavnik bazelske policije, ali je očigledno da je jedan deo spornog video materijala ipak "preživo" te i dalje kruži društvenim mrežama.

Ovaj slučaj je izazvao burne reakcije javnosti, stigao je i na Fejsbuk, a članak u bazelskim novinama postao je jedan od najčitanijih u Švajcarskoj.

Mišljenja su podeljena: neki komentatori prosto ne mogu da veruju da "takvi tipovi mogu da postanu policajci" te smatraju da je "vladavina prava na lošem putu". Bilo je, međutim, i sasvim drugačijih mišljenja u kojima se zamera "BAZ-u " na objavi članka i smatraju da je "ovim ugrožena policijska karijera čoveka zbog njegovih grehova iz mladosti".

 

Šefovi protiv sankcija

Šefovi "prozvanog" policajca, koji su pogledali sporne snimke, ne vide u njima nikakav povod za izricanje bilo kakvih sankcija.

– Taj policajac je završio policijsku akademiju sa dobrim rezultatima – rekao je Šic.
– U toku svog školovanja policajci uče koje su im obaveze i kako savesno da obavljaju svoju dužnost bez straha, favorizovanja i predrasuda – istakao je on.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here