Bosanci, konačno, dobili selektora!

0

youtube.com/BHFTV
Naslednik Sušića: Mehmed Baždarević
 

Kako je preneo portal Kliks (klix.ba), Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sednici izabrao je Baždarevića za novog selektora, a u konkurenciji je bilo još šest
trenera. Baždarević je izabran iz užeg kruga kandidata u koji su ušli Blaž Slišković, Milovan Rajevac, Igor Štimac, Amar Osim, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić.

On je na klupi Bosne zamenio Safeta Sušića, koji je smenjen sredinom novembra, pošto je ekipa osvojila samo dva boda u četiri utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Baždarević (54) je počeo karijeru u Željezničaru 1978. godine, a za taj klub odigrao je više od 300 utakmica. Tokom perioda provedenog na Grbavici, Baždarević je dva puta proglašen za najboljeg igrača Jugoslavije. On je 1987. godine prešao u Sošo, odakle je 1996.
godine ostišao u Nims, za koji je igrao godinu dana.

Igračku karijeru završio je u švajcarskom Etoal Karužu 1998. godine. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 54 utakmice i postigao četiri gola, a bio je prvi kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je nastupio u dva meča.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi 2003. godine, a između ostalih predvodio je Sošo, Grenobl i katarsku Al Vakru.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here