Bošković: Cilj rukometnih selekcija je plasman u Rio

0

 Vladan Matić, Momir Rnić, Nenad Vučković, Jelena Erić, Katarina Krpež i Saša Bošković
 

"Završili smo pola posla u kvalifikacijama (za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Hrvatskoj), ali naš cilj je Rio. Da bismo tamo otišli, moramo da se plasiramo na EP i da tamo dobro odigramo. I muška reprezentacija igra kvalifikacije, a naš zajednički cilj je da svi odemo na OI 2016", rekao je Bošković.

 

Rukometni savez Srbije je organizovao danas zajedničku konferenciju za novinare muške i ženske reprezentacije. Rukometašice igraju protiv Švajcarske i Slovenije u kvalifikacijama za EP u Mađarskoj i Hrvatskoj 2014. godine, a rukometaši dvomeč u baražu protiv Češke za Svetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru.

"Imali smo kiks u Sloveniji, ali sad imamo više vremena da se spremimo za predstojeće utakmice. Imamo dobru reprezentaciju, presudiće dobra odbrana. Ako postignemo lake golove, možemo da pobedimo u Švajcarskoj", rekao je Bošković.

 

Srbija će prvu utakmicu protiv Švajcarske igrati 12. juna od 20 časova u Štafeuu, a protiv Slovenije tri dana kasnije, od 20 časova u Nišu. Selektor rukometašica je rekao da je najvažnija utakmica protiv Švajcarske i da ne razmišlja o drugoj utakmici. On je naveo i da ima sitnih problema sa sastavom zbog povreda Andree Lekić i Sanje Damnjanović, ali misli da će one ipak biti spremne za utakmice.

 

Rukometašića Srbije Jelena Erić je rekla da će njena ekipa ozbiljno ući u predstojeće utakmice i da će ispraviti greške iz poraza protiv Slovenije.

"Samo da nas povrede mimoiđu, da pobedimo i Sloveniju i plasiramo se na Evropsko prvenstvo", rekla je Erićeva.

 

Selektor muške rukometne reprezentacije Vladan Matić je rekao da njegova ekipa ima obavezu da se iskupi za kiks na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

"To će biti sukob ranjenih lavova, pošto ni Česi nisu postigli dobar rezultat na EP. Češka je izuzetna jaka i fizički moćna reprezentacija. Moramo da ubrzamo igru, da igramo dobru odbranu i to će biti dobar uslov za revanš u Češkoj", rekao je Matić.

 

On je dodao da se okupilo 10 igrača i da će tek u četvrtak ekipa biti kompletna i da zbog toga Srbija nije favorit u predstojećem dvomeču. Rukometaši Srbije u subotu, 7. juna, u Nišu od 20 časova igraju protiv Češke prvu utakmicu baraža, a revanš je sedam dana kasnije u Brnu.

 

Rukometaš Srbije Nenad Vučković je rekao da očekuje teške utakmice protiv Češke.

"Pred nama je težak zadatak. Češki tim je sastavljen od kvalitetnih igrača, koji igraju u jakim evropskim ligama. Dobra atmosfera u ekipi je dobar preduslov. Nadam se da ćemo se plasirati na SP", rekao je Vučković.

 

Iz Rukometnog saveza Srbije je saopšteno da će sav prihod od ulaznica mečeva koji se ugraju u Nišu biti uplaćen za pomoć  stanovništvu ugroženom od poplava.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here