Bračna ponuda pisaca i slikara

0

Ruža Mijović, Desa Burazor Aslanidu, Saša Jovanović i Katica Stanimirov
 

Grad Frankfurt svake godine organizuje Međunarodne nedelje kulture, a UP Sedmica već šesti put učestvuje na ovoj manifestaciji s jednom nemačkom ustanovom. Ove godine je to Begegnung centrum Hedernhajm, jedna od najvećih socijalnih ustanova u gradu.

Program je na nemačkom jeziku otvorila, Katica Stanimirov, u ime CSSH-a, a na srpskom jeziku, Aleksandar – Saša Jovanović, u ime UP Sedmica. Književnoj večeri i izložbi slika prisustvovali su Gerda Jeger, predsednica Književnog društva Hesen, Sibile Fogel, predstavnik Begegnug centra Hedernhajm i Branimir Mitrović, predsednik Književne radionice.

Goste i sve prisutne pozdravio je Živorad Petrović, vicekonzul Generalnog konzulata Srbije u Franfurtu.

Specijalni gost večeri bila je Desa Burazor Aslanidu, autor romana, "Krugovi života – gradonačelnik i Srpkinja". U programu su još učestvovali pisci, Pero Marčeta, Ruža Mijović, Miki Milenković, Zlata Ikanović, Dragoslava Veljković Madžar, Aleksandar – Saša Jovanović i Ljubiša Simić. Muzički deo pripremio je Hajnc Luc.

U izložbenom delu postavljene su slike Aleksandre Botić i Radovana Madžara. Ruža Mijović je izložila ikone, a mozaike i unikatne radove od gline Ljubica Stevanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here