Bravo: Troicki se vratio na teren posle godinu dana – i pobedio!

0

 Viktor Troicki
 

Pre tri godine je bio 12. teniser sveta, a sada je 847, pošto je morao da pauzira zbog toga što u predviđenom roku nije dao uzorak krvi na tuniru u Monte Karlu 2013. Kako je tada Viktor objasnio, pošto se loše osećao, dao je samo uzorak urina, dok nije dao uzorak krvi. I to je učinio, kako je naglasio, uz dozvolu zvanične lekarke, koja je samo dodala da odmah napiše pismo Međunarodnoj teniskoj federaciji, što je on i učinio uz njenu pomoć. Iako je uzorak krvi dao sleećeg dana, a oba testa su bila negativna, suspendovan je na godinu dana zbog kršenja antidoping pravilnika.

 

Ipak, to je sada iza njega, nalazi se na novom početku, a "ako se po jutru dan poznaje", može da se očekuje povratak Troickog u tenisku elitu.

 

U prvom kolu turnira u Gštadu, za koji je dobio specijalnu pozivnicu, Viktor je savladao Austrijanca Dominika Tijema, osmog nosioca i 800 pozicija bolje plasiranog igrača na ATP listi od njega, rezultatom 7:6 (7:4), 6:4.

 

U prvom setu je Viktor imao tri set lopte u desetom gemu, dve vezane, pri rezultatu 5:4, a potom je Tijem servirao za set u 12. gemu (6:5). Ipak, Troicki je izborio taj brejk, u kojem je slavio sa 7:4 posle 1:3.

 

U drugom setu je Viktor servirao za meč pri rezultatu 5:2, ali je morao do pobede u sledećem gemu na svoj servis – 6:4.

 

Protivnik Troickog u osmini finala će biti bolji iz duela između Kazahstanca Andreja Golubeva i Španca Iniga Servantesa.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here