Leontina: Kreme biram po mirisu

0

Nega veoma bitna za kožu i telo: Leontina Vukomanović
 

– Nega je veoma bitna za kožu i telo. Preparate za telo biram, pre svega, po mirisu, a, naravno, bitno mi je i kako moja koža reaguje na njih. Zdrav život podrazumeva boravak u prirodi, pravilnu ishranu, kao i zadovoljstvo koje pruža rad. Svesna sam da je sport veoma koristan, ali nažalost malo imam vremena za fizičke aktivnosti. Još u detinjstvu sam naučila da budem odgovorna i da se dobro organizujem. Trenuci u kojima se osećam srećnom i zadovoljnom označavaju kraj nekog uspešno obavljenog posla. Tada zračim i na okolinu, a i nalazim lepotu u svemu što me okružuje. Svakodnevno je neophodno piti dosta vode. Nemam nešto vremena za pedikir i manikir, kao i za kozmetičara, posebno otkako sam se porodila. Domaći recepti za lepotu nikada mi nisu nešto prijali – kaže Leontina Vukomanović.

 

Voli suknje do kolena

– Najlepše se osećam u haljinama i suknjama koje prate liniju tela, jer u tome mogu lako da se krećem. Trudim se da biram stvari koje mi pristaju, uske, da istaknu struk. Štikle služe da izduže nogu. Ne volim da nosim previše detalja, jer mi smetaju i ne volim upadljive komade garderobe. Volim poslovne i elegantne suknje do kolena.

Ova umetnica priznaje da joj dijete stvaraju nervozu.

– Pijem zeleni i dosta biljnih čajeva, jedem voće i povrće, imam redovne obroke, ne uzimam previše slanu hranu, pa se može reći da se na izvestan način hranim zdravo. S druge strane, na mom meniju ima i pržene i masne hrane, kao i slatkiša, kako bih nadoknadila energiju i podigla nivo zadovoljstva tokom dana. Dijete mi nikada nisu nešto prijale i uvek kad bih odlučila da ih se pridržavam, baš sam se mučila. Išla sam na ručnu masažu koja je dala dobre rezultate. Nisam gladovala, nisam vodila računa o količini, mogla sam da jedem kasno noću, slatkiše posle ručka, a sve zahvaljujući testu intolerancije. Mogla sam i da mešam ugljene hidrate sa proteinima, a ipak sam mršavila. Meni je bilo najteže što nisam smela da jedem jabuke, pomorandže, banane, i jagode ali sam umesto njih jela kruške, mandarine, šljive, kajsije, breskve i sve ostalo voće.

Mnogo pažnje posvećuje i nezi kose.

– Vodim računa da se ne feniram preterano, a kada su velike vrućine, napravim pletenicu. Na sreću, imam blago talasastu kosu, pa ponekad, kad nemam nimalo vremena za feniranje, imam običaj da je izgužvam uz pomoć specijalnih krema. Dve nedelje pre farbanja treba primeniti dubinski tretman za negu kose, a bilo bi dobro i skratiti krajeve.   

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here