EPA/ SERGEI ILNITSKY

“U slučaju da se ponove provokacije Londona slične incidentu sa razaračem Defender pored obale Krima, nije isključeno da će Rusija morati žestoko da odgovori”, rekao je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.

– Sada je već teško uticati na odnose Rusije i Velike Britanije, s obzirom da se oni nalaze u ćorsokaku i blizu su tačke zamrzavanja. Ne mogu da zamislim da se oni još pogoršaju. U slučaju da dođe do eskalacije odnosa, ako se ponove slične provokacije pored obale Krima, onda ne isključujem mogućnost da odgovorimo žestoko – rekao je Kelin za televiziju „Rusija 24″.

Podsetimo, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila je u sredu tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.

Prema navodima ruskog vojnog resora, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here