Pixabay

Nedavno su matematičari iz Velike Britanije, na engleskom Univerzitetu “Saseks” analizirali psihološke i biološke aspekte muškog orgazma, kako bi došli do “formule” onoga što ga uzrokuje.

– Na osnovu utvrđenih podataka, kao i prethodno objavljenog rada o modelovanju bioloških fenomena, razvili smo prvi uspešan matematički model seksualne performanse – rekao je za “NY Post” koautor studije dr Konstantin Blajs.

Istraživanje je navodno inspirisano korišćenjem matematike za analizu uspešnosti u sportu, a istraživači su se za projekat koristili poznatim podacima o psihološkom i fiziološkom uzbuđenju. U ranijim studijama na tu temu koje su korišćene u sadašnjoj analizi, učesnici koji su pristajali da vode ljubav dok ih je “posmatrala” posebna vrsta MRI skenera.

– U prošlosti su istraživači pokušavali na napišu model koji bi opisao fiziološki put do muškog vrhunca, ali bez uspeha – rekao je Blajs.

– Naši rezultati pokrivaju fiziološke i psihološke aspekte potrebne za njegovo postizanje i matematički dokazuju postojeće studije o psihologiji seksa.

Napravili su dve jednačine, jednu koja se odnosi na mentalne i drugu koja se odnosi na fizičke aspekte muške intimnosti.

– Naša otkrića bacaju svetlo na društvenu tabu temu i verujemo da bi mogla da imaju korisnu primenu u kliničkom lečenju seksualne disfunkcije, kao i u pružanju formule široj javnosti, za poboljšanje seksualnog života – rekla je koautorka dr Julija Kiričko.

– Ključno otkriće je da previše psihološkog uzbuđenja u ranoj fazi procesa može da spreči mogućnost postizanja vrhunca – dodao je Blajs.

– Jednostavno rečeno, otkriće možemo da sažmemo u poruku: – Nemojte previše razmišljati – prenosi Večernji list.

Sledeće na čemu će raditi, rekli su, je studija o ženskom orgazmu, ali slažu se da bi to moglo da potraje jer je taj orgazam složeniji od muškog.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here