Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Norveške Ivindom Vadom Petersonom u Beogradu, da članstvo Srbije u EU ostaje prioritet spoljne politike zemlje i strateško opredeljenje i izrazila zahvalnost Norveškoj na podršci na tom putu.

Norveška, kako je navela, pruža pomoć u oblasti harmonizacije standarda i propisa sa Unijom u oblasti vladavine prava, reformi državne uprave, konkurentnosti, energetske efikasnosti, životne sredine i klimatskih promena, saopšteno je iz vlade.

Premijerka je sagovornika upoznala sa problemima sa kojima se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju i istakla da je puno poštovanje Briselskog sporazuma i osnivanje Zajednice srpskih opština jedini način za dalji nastavak i napredak u procesu normalizacije.

Ona je istakla značaj partnerstva sa Norveškom i izrazila zahvalnost na bliskoj saradnji u oblasti ekonomije, evropskih integracija i posebno sektoru energetike.

Naročito je zahvalila na ekspertskoj pomoći koju je Norveška pružila Srbiji nakon dve tragedije početkom maja.

Peterson je zaključio da Srbija ima stabilnog partnera u Norveškoj, koji će uvek biti dostupan za svaku vrstu pomoći i saradnje.

3 COMMENTS

  1. Ne u EU, jer smo vec decenijama u EU. Zasto da ponovo ulazimo, kad nam se deca tu odgajaju, u EU idu u skolu, mi radimo u EU zemljama, radjamo se, umiremo….jedmo recju…Mi smo tu – u EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here