Tanjug
Dmitrij Medvedev i Ana Brnabić

Premijeri Srbije i Rusije, Ana Brnabić i Dmitrij Medvedev, složili su se danas u Beogradu da njihovi razgovori predstavljaju priliku da se još jednom potvdi spremnost za dalji razvoj saradnje između dve zemlje i obeleži savezništvo iz Drugog svetskog rata.

Brnabić je zahvalila premijeru Rusije na poseti našoj zemlji, koja, kako je istakla potvrđuje nivo odnosa Srbije i Rusije.

– Dobrodošli i hvala što ste danas odvojili vreme da obeležimo naše savezništvo u Drugom svetskog ratu – poručila je Brnabić na početku razgovora u četiri oka sa ruskim kolegom.

Ona je dodala da je za Srbiju velika čast što je u januaru ove godine ugostila i predsednika Rusije, Vladimira Putina.

– I vaša poseta potvrđuje nivo odnosa između Rusije i Srbije – naglasila je Brnabić.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izrazio je danas zadovoljstvo što je ponovo, posle 10 godina, u poseti prijateljskoj Srbiji i to još tako značajnim povodom kao što je 75. godišnjica oslobođenja Beograda od nacističke okupacije.

– To je naš zajednički praznik ali i dobar povod za razmenu informacija o tome kako se razvijaju naši odnosi – rekao je Medvedev na početku razgovora sa premijerkom Anom Brnabić u Palati Srbija.

Kako je napomenuo, desilo se da je prethodno u Beogradu bio pre tačno deset godina – 20. oktobra 2009. godine.

On je izrazio zadovoljstvo što se upoznao sa premijerkom Srbije i očekivanje da će današnji razgovori, ali i njena skora poseta Moskvi, doprineti daljem razvoju odnosa dve zemlje.

– Još jednom hvala za susret, lepo vreme i počnimo razgovore – rekao je Medvedev.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime