Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da su Srbiji “vezane i ruke i noge” u vezi s istragom ubistva Olivera Ivanovića i dodaje da o tome pre svega treba pitati kosovske institucije i Euleks, prenosi Tanjug.

Brnabić je novinarima na otvaranju Nacionalne akademije za javnu upravu rekla da uprkos tome što su joj vezane ruke Srbija vodi, vodila je i vodiće istragu da nađe ko su počinioci.

“Ovo je pitanje koje pre svega mora biti upućeno i privremenim institucijama u Prištini i Euleksu, gde je sada EU, gde je vladavina prava, gde je borba protiv kriminala, zašto se niko ne oglašava, zašto institucije EU ne kažu šta se dešava i kakva je istraga i dokle je došla”, pitala je Brnabić.

Dodala je da ih treba pitati i zašto je na nebrojeno pitanja koje su srpske institucije postavile i Prištini i Euleksu u vezi s kamerama i snimcima nikada nije dobijen nikakav odgovor.

“Mi ćemo nastaviti da se borimo za istinu i da insistiramo da se i ovaj zločin, kao i ostali zločini nad Srbima na KiM koji su ostali nerazjašnjeni, razjasne, da krivci odgovaraju i da budu osuđeni za to”, navela je Brnabić.

Dodala je da, nažalost, za dve godine s druge strane nema ničega osim potpunog muka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here