Obavljen je žreb za Australija open, prvi turnir za grend slem u sezoni, koji počinje u noči između nedelje i ponedeljka po našem.

Branilac trofeja Novak Đoković, sedmostruki pobednik, drugi “reket” sveta, sastaće se u prvom kolu s Nemcem Jan-Lenardom Štrufom (37. mesto). Pobedio ga je u oba međusobna duela, a lane u osmini finala na Rolan Garosu (6:3, 6:2, 6:2). Savlada li ga i u Melburnu, u drugom kolu će igrati s uspešnijim iz meča Japanca Tacume Ita (144) i jednog od tenisera koji prođe sva tri meča u kvalifikacijama.

U trećem kolu moguć je susret s Laslom Đereom (40), našim trećeplasiranim igračem, koji na početku igra s Japancem Jošihitom Nišiokom (71). Prođe li njega, sastaće se s pobednikom susreta Danijela Evansa (33), vodećeg britanskog tenisera, i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda (132).

Lanjski pobednici Đoković i Japanka Naomi Osaka po tradiciji su bili gosti na žrebu, još jednom s trofejima koji su im pripali prošle godine.

U toj četvrtini žreba je i Dušan Lajović (27). Prvi protivnik mu je Britanac Kajl Edmund (69). Pobeda ga vodi na susret s uspešnijim iz duela Rusa pod kazahstanskom zastavom Mihaila Kukuškina (67) i Australijanca Marka Polmansa (133).

Rival Miomira Kecmanovića (53) biće 35-godišnji Italijan Andreas Sepi (84). Ako naš teniser prođe dalje, sastaće se s pobednikom meča Švajcarca Stena Vavrinke (15) i Bosanca Damira Džumhura (92).

Filip Krajinović (41) čeka protivnika iz predtakmičenja. Savlada li ga, sastaće se u drugom kolu, sva je prilika, sa švajcarskim asom Rodžerom Federerom, trećim “reketom” sveta, koji prvo igra s Amerikancem Stivom Džonsonom (81). Prvi suparnik Španca Rafaela Nadala, vodećeg na svetskoj listi, biće Bolivijac Ugo Deljijen (72).

Nina Stojanović (84), jedina naša tensierka među vodećih 100, sastaće se u prvom kolu s Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom (31). Načini li iznenađenje, igraće s boljom iz američkog duela Tejlor Tauzend (76) i Džesikom Pegulom (64), koja je neadvno bila suparnik slavnoj zemljakinji Sereni Vilijams u finalu u Oklendu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here