Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da očekuje da u martu u skupštinsku proceduru uđu izmene zakona o strancima, koje donose pojednostavljene procedure.

Na uručenju donacije kompanije MTU Vazduhoplovnoj akademiji, Brnabić je novinarima kazala da će izmenjenim zakonom o strancima biti objedinjene radna i boravišna dozvola, a cela procedura biće elektronska.

Ona je ocenila da to ide u prilog lakšem i bržem zapošljavanju.

Brnabić je navela da je prošle godine za radnu dozvolu bilo 35.000 zahteva stranaca, a da je odobreno 30.000, dok je 65.000 bilo zahteva za boravišnu vizu, najviše zbog spajanja porodica, prenosi Tanjug.

Premijerka je rekla da se trend povećanja nastavio i ove godine, kada je za mesec i po bilo više od 8.000 zahteva.

Zakon je trenutno u fazi javne rasprave.

3 COMMENTS

  1. A sto ne napisete da su u pitanju kinezi za spajanje porodice i dolazak ,i da se to spremalo cele prosle godine da se provuce u skupstini.Cifra je vise stotina hiljada da budu u srbiji,i nemaju ogranicenja radjanja kao u kini ,videce narod sta ce sve biti ali kasno…..

    • pa šta ako su Kinezi u pitanju ??? ili Indijci…ili Rusi…Ukrajinici…ti ljudu će samo obogatiti Srbiju raznolikošću kulture i običaja, a da ne govorim o stručnosti i znanju koje će doneti!!!

  2. Za tri godine bice sto miliona Kineza i SRBIJANCI su zavrsili svoje.Nadam se da cemo mi ostali SRBI/Nesrbijanci biti malo pametniji.pola Beograda u Becu oni prave radne dozvole za strance.MOTO Isteraj pametne i dovedi ludake da mozemo snjima raditi sta hocemo,a ovi drugi neka samo salju novce.Sve isto od Tite pa do danasnjeg dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here