Brže kuvajte uz ovih 5 saveta

0

Kupujte meso na velike količine

 

 

 

Kupujte velike komade mesa

Nije bitno da li spremate pljeskavice ili pileće belo meso, bitno je da kupujete na veliko. Kada se vratite kući isecite kupljeno na komade koji vama odgovaraju, „upakujte“ ih onako kako bi spremali i pažljivo odložite. Kasnije, kada bude bilo vreme jelu, jednostavno uzmite šta vam se najviše dopada u tom trenutku i za čas pripremite savršen obrok.

 

Vodite računa o svežini

Nemojte gurati u frižider sve što kupite. Paradajz, avokado, limun, sve to možete odlagati na nekoj od hladinijih kuhinjskih polica, a ne presecati hranu ledenim temperaturama.

 

Nikada ne perite povrće pred pakovanje istog bilo gde. Čuvajte ga u ne potpuno zatvorenoj plastičnoj posudi. Giljermo Telez, šef Square 1682 kuhinje u Filadelfiji predlaže i čuvanje maslinovim uljem. „Ako dodate malo maslinovog ulja povrću, ono će ga održavati svežijim mnogo duže nego što bi izdržalo bez njega“, kaže on.

 

Zamrzivač

Da ne bi suludo ispijali ostatak crvenog vina jer nemate gde da ga sačuvate, a žao vam je da bacite, stavite ga u zamrzivač dok vam ponovo ne zatreba. Isto tako možete čuvati đus, sos za špagete, pesto…

 

 

Ne bacajte hranu bez potrebe

Naručili ste hranu. Ona, kao što znate, stiže vrlo fino upakovana. Nemojte bacati ta pakovanja, već ono što vam preostane sačuvajte za sledeći obrok.

 

 

Kupujte kao da ste šef kuhinje

Kupite dovoljno začina, konzerviranog graška, paradajza, ili maslina toliko da ih uvek imate kod kuće. Metju Akarino, šef SPQR kuhinje u San Francisku navodi kako ovakva hrana dugo opstaje, i daje vam razne ideje onda kada vam je to potrebno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here