Budite jači – pobedite PMS!

0

Ako vas (i sve oko vas) PMS dovodi do ludila, osmeh na lice, jer ćete od sada nositi samo njega (ako pratite dole navedene savete)
 

Prema studiji St. Luks-Ruzevelt bolnice u Njujorku dnevni unos 1.200 miligrama kalcijuma može smanjiti ove neugodne simptome i do 54 posto. Ta je količina sadržana u tri velike čaše mleka, a može se uzimati i kao dodatak ishrani koji će sanirati manjkavost u prehrani, posebno ako ne unosite mleko i mlečne proizvode.

 

Istraživanje je sprovedeno na primeru od 497 žena i stavlja potpuno drugačije svetlo na omraženi PMS.

 

Dakle, ako pre menstruacije osećate nadutost, bol, razdražljivost, izraženiju želju za hranom, imate migrene i patite od čestih promena raspoloženje, počnite jesti hranu koja obiluje kalcijumom.

 

Vegani, koji ne unose mleko i mlečne proizvode mogu da se opskrbe kalcijumom putem zelenog lisnatog povrća poput brokulija, spanaća, blitve, te sušenog voća. Budući da zeleno lisnato povrće sadrži i neke spojeve koji ometaju apsorpciju kalcijuma, možda je bolje da se osigurate i drugim namirnicama poput obogaćenog sojinog mleka i tofua, te adekvatnim dodatkom ishrani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here