pixabay.com
Budva

Polovina gostiju koji borave u Budvi zarađuje ispod 500 evra mesečno, dok sedam odsto turista ima lične prihode više od dve hiljade evra.

To je pokazalo istraživanje tržišta Guest Survey za prošlu godinu.

Istraživanje, čiju je realizaciju organizovala Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa nemačkom kompanijom Mascontour GmbH, pokazalo je da 32 odsto gostiju zarađuje između 500 i hiljadu evra, dok njih 11 odsto ima lične prihode između hiljadu i dve hiljade evra.

Rezultati su pokazali da čak 79 odsto gostiju koji borave u Budvi ima između 16 i 49 godina, kao i da se destinacija uglavnom oslanja na goste koji su već u njoj boravili, posebno na one koji su Budvu posetili više puta, prenela je agencija Mina.

Kada se radi o troškovima na destinaciji, u proseku gosti troše dnevno po osobi 23 evra u restoranima, 17,5 evra za suvenire, 15,1 za zabavu, te 13,61 evro za hranu i piće u prodavnicama i marketima.

Anketa o stavovima turista i lokalnih zainteresovanih strana o turizmu i turističkom proizvodu Budve rađena je tokom juna, jula, avgusta i septembra prošle godine na 1070 ispitanika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here