Šampion francuske i italijanski golman Đanluiđi Bufon neće produžiti ugovor koji ističe krajem meseca.

– Danas se moja avantura van Italije završava. PSŽ je predložio obnovu ugovora koju nisam bio spreman da prihvatim, podstaknut željom da se pripremim za nova lična iskustva i nove profesionalne izazove – rekao je Bufon.

– Hvala vam na svemu što sam doživeo u Parizu. Hvala na emocijama koje smo zajednički delili. Pre 12 meseci sam stigao u PSŽ ispunjen entuzijazmom, dočekan neverovatnom toplinom. Hvala vam još jednom, od srca… Ernest Hemingvej je napisao da postoje samo dva mesta na svetu gde ljudi mogu živeti srećno, kod kuće i u Parizu. Pariz će na neki način uvek ostati moj dom – dodao je legendarni italijanski golman.

Italijanski golman u Francuskoj se zadržao samo jednu godinu, a za PSŽ branio je u 25 mečeva u svim takmičenjima, osvojivši domaće prvenstvo.

PSŽ je u saopštenju naveo da su se, nakon zajedničkih razgovora, klub i Bufon složili da ne produže saradnju.

– Pari Sen Žermen je počastvovan što je u svojim redovima imao najvećeg golmana u istoriji fudbala – navodi se u saopštenju kluba.

Tokom karijere, 41-godišnji golman nastupao je još za Parmu i Juventus.

Iako se mislilo da francuski klub nije želeo da produži saradnju sa Bufonom, ispostavilo se da je to odluka italijanskog golmana, koji nije nagovestio da li će i gde će nastaviti profesionalnu karijeru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here