Ministarstvo spoljnih poslova

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je na zgradi Počasnog konzulata Republike Srbije u Plovdivu u ponedeljak uveče ispisan grafit “Srbe na vrbe”.

Ministarstvo je u saopštenju pozvalo nadležne organe u Bugarskoj da najhitnije reaguju i pronađu vinovnika ovog incidenta. Dodaje se da je ambasada Srbije u Sofiji zvaničnim putem obavestila Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske o ovom događaju.

“Reč je o pokliču pod kojim su činjeni najmonstruozniji masovni zločini nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu na teritoriji nekadašnje nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske i koji je bio šovinističko geslo i tokom proterivanja srpskog stanovništva iz Republike Hrvatske u takozvanim operacijama Bljesak i Oluja. Uvereni smo da nije reč o provokaciji upućenoj od strane bugarskih građana, budući da su naše države i narodi uspostavili visok nivo poverenja i prijateljskih odnosa, zbog čega upravo i verujemo da će brzom i odlučnom reakcijom incident biti rasvetljen, a počinilac priveden pravdi”, zaključeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

3 COMMENTS

  1. Срби, некад конститутиван народ целог Балкана, данас доживљавају овакве свињарије. За спас Србије треба тражити кривце. Једни од криваца су без сваке сумње Тито и његова диктатура пролетаријата. Има их више.
    Ово је проклетство које ће нас пратити док Тита не однесемо са Дедиња у Алеју заслужних грађана, поред осталих кафанских певача, кад нико нема петљу да га баци у Дунав.

  2. bugari su nevjerni prijatelji Srbije kad god je bilo Srbiji tesko bugari su se pokazali kao izdajnici…zato ne treba biti iznenadjen

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here