Bundes: Frankfurtsko ludilo, “vukovi” otkinuli bod Dortmundu

0

Beta/AP/F.A.
"Ukleti" Bundes: Jirgen Klop
 

Rečenica iz kultnog filma "Kad porastem biću kengur" u kom Burgija objašnjava šta je fudbal skoro pa se obistinila na "Komerzbank areni". Herta je u šaci držala pobedu 90. minuta i na kraju sve ispustila. Tj. zadržala samo bod.

Već u 37. minutu, golovima Bruksa, Ben Hatira i Šibera, ekipa iz glavnog grada Nemačke imao je tri gola prednosti, ali je koncentracija popustila u smiraj prvog poluvremena kada je posle asistencije Seferovica, Ainer smestio loptu u mrežu za (opet) ozbiljan rezultatski zaostatak (3:1).

Asistent kod prvog i do tada jedinog gola Frankfurta u 58. minutu potrudio se da uvede meč u neizvestan tok. Pogodio je za 3:2, ali je Nejmajer, u 80. minutu, činilo se stavio tačku, kada je postigao gol za 4:2.

Ipak, tako nije mislio Aleksander Majer, koji je golom u 90, pa onda i 91. minutu uspeo da donese izjednačenje i razuveri one koji su verovali da je meč završen.

Duel Borusije i Volfsburga završen je nerešenim rezultatom, iako su "milioneri" imali dva puta vođstvo. Ovaj rezultat, kada se podvuče crta, najviše odgovara Bajernu, s obzirom da su "vukovi" remijem povećali zaostatak za šampionom.

Tim Jirgina Klopa i dalje je u velikom problemu, pošto se nalazi u zoni ispadanja.

Rezultati:

Borusija Dortmund – Volfzburg 2:2 , Borusija Menhengladbah – Verder 4:1, Hofenhajm – Bajer Leverkuzen 0:1, Ajntraht Frankfurt – Herta 4:4, Paderborn – Šalke 1:2. Utorak: Bajern – Frajburg 2:0, Hanover – Augzburg 2:0, HSV – Štutgart 0:1, Keln – Majnc 0:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here