Burek za čas!

0

Milan Mandić

 

Zahvaljujući firmi "Burek Compandy P/L" iz Melburna, vlasnika Milana Mandića, po pristupačnim cenama u zamrzivačima supermarketa "Coles" od Darvina do Hobarta, potrošači mogu da pronađu bureke sa sirom i spanaćem, a u bolje snabdevenim i sa mesom, pečurkama pa do raznih pita i poslastica koje proizvode u Melburnu.

 

Milan Mandić, vlasnik farbike peciva "Burek Compandy P/L" u melburnskom naselju Braeside, poslovni ugled stekao je kao vlasnik picerije "Pinkdy’s Pizza" koja je u svom sastavu imala 60 prodajnih objekata. Pre šest godina gospodin Mandić je odlučio da krene u nove poslovne poduhvate, da zemljacima i ljubiteljima balkanske hrane ponudi nešto što zaista vole.

Posle prodaje franšiznog sistema picerija, gospodin Mandić je počeo je sa proizvodnjom bureka na malo. Odmah je usledilo interesovanje trgovinskih lanaca, što je zahtevalo ozbiljne pripreme i ispunjavanje strogih prehrambenih standarda.
– Naša fabrika sada ima 800 m2 prostora za proizvodnju, posedujemo velike proizvodne kapacitete, a dnevno napravimo dve do tri tone bureka. To je počelo pre nekih tri godine, a uzelo je vremena dok "Coles" supermarketi nisu odlučili da prodaju naše proizvode u svim prodajnim objektima – kaže Milan Mandić.

Posle jednogodišnje probne prodaje bureka u prodavnicama "Coles" u Viktoriji, ovaj trgovinski lanac odlučio je da asortiman fabrike Milana Mandića, ponudi potrošačima širom Australije.

– Proizvod se prodavao dobro u Viktoriji, zbog čega su odlučili da ga postave u svim zamrzivačima prodavnica širom zemlje. Ući u "Coles" nije bilo nimalo lako, a izložiti proizvode u zamrzivačima još teže. Pored dobrog proizvoda koje imamo, bilo je potrebno veliko znanje pa i sreća, mnogo toga se moralo složiti. "Coles" ima određen prostor u zamrzivačima, a da bi izložili novi proizvod, neko mora neminovno da izađe. To je bila borba, jednom rečju da se kaže. Morali smo i marketinški da se dokažemo tokom probnog perioda.

Burek koji se proizvodi u Melburnu, nije ništa drugačiji od onog na koji su potrošači navikli da kupuju po pekarama u otadžbini.

 

Čestitke i pohvale

– Ovde u fabriku dolaze Australijanci koji su probali naš proizvod kod naših zemljaka, pa žele da ga kupe. I tako se priča o našim proizvodima zaista brzo širi. Stalno dobijamo pohvale i čestitke za kvalitet – kaže Milan Mandić.

– Proizvod se prodaje u zamrznutom stanju. Na uputstvu stoji da se peče u zamrznutom stanju, ali sigurno da je ukusniji i da se bolje ispeče, ako je prethodno odmrznut.

U Viktoriji u prodavnicama "Coles", oko 50-60 objekta, nudi se širok asortiman proizvoda kompanije "Burek".

– Međutim u drugim državama počeli smo prodaju bureka sa spanaćem i sirom u zamrznutom stanju. Nadamo se da ćemo uskoro i tamo započeti prodaju svih naših proizvoda. Ukoliko naši potrošači budu tražili, pokušaćemo da prodajemo i burek sa mesom, višnjom. Moram da priznam da su i Australijanci odlični potrošači, jer kada jednom probaju zaista uživaju u našim proizvodima – otkriva nam Milan Mandić koji ponosno kaže da svaki njihov proizvod ima garantovan ukus i kvalitet.
On dodaje da mnogi potrošači priznaju da im je zahvaljujući njihovim proizvodima mnogo lakše da dočekuju goste, jer uvek u zamrzivaču imaju spremno posluženje.

 

Dok popiju kafu, burek je ispečen i posluženje gotovo.

– Ovo je sada idealno, posebno za zaposlene. Samo stave burek u rernu i za pola sata spreman je obrok. Žene zovu iz Perta i drugih udaljenih gradova da nas obaveste da su srećne, jer su konačno pronašli naše proizvode. Što su dalje to su srećniji da imaju nešto svoje u lokalnom supermaketu.

 

Proizvodni asortiman fabrike "Burek Compandy"
 

Fabrika "Burek Compandž P/L" poseduje sve sertifikate, proizvodnja je poluautomatizovana, a zaposleno je 20 radnika.

– Ukoliko u vašem supermarketu možda iz nekog razloga još nemaju naš proizvod, popričajte sa menadžerom ili se javite nama da organizujemo da se burek nađe u zamrzivačima "Coles" – poručio je Milan Mandić uz najavu da potrošači uskoro mogu da očekuju nova iznenađenja iz proizvodnog asortimana ove kompanije.
Fabrika se nalazi na adresi 4 Citrus St, Braeside VIC 3195. Telefon za dodatne informacije je: (03) 9587 4577. Tražite naš proizvod, svaki menadžer u "Colesu" ima dozvolu da ga naruči i prodaje, ukoliko postoji interesovanje. Javite nam se za savete, informacije i pomoć – poručuje Milan Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here