Packa od Francuske i kraj puta ka medalji, a zatim i packa od Srbije i borba za sedmo mesto, što će biti najslabiji plasman Amerike na Svetskim prvenstvima, očigledno su udarile na ponos nekada neprikosnovenoj selekciji.

Ne treba biti previše mudar, da se konstatuje, da su mnogobrojni otkazi prvo skrojili tim Grega Popoviča, a potom i uslovili neuspeh. Selektor SAD nije želeo da otvara tu temu, ali je to učinio Džeri Kolanđelo, direktor državnog tima koji je svojevremeno bio vlasnih Finiksa.

– Sigurno da ćemo zapamtiti na koga smo mogli da računamo kada smo krenuli u rat, a ko se nije pojavio. Možeš samo da radiš sa kartama koje su ti podeljene. A, sve što smo mi mogli da uradimo, jeste da slušamo komentare igrača i da pokušamo da napravimo dobar tim – istakao je Kolanđelo.

Utešna nagrada za Ameriku je direktna viza za Olimpijske igre, na tu temu prvi operativac saveza je rekao:

– Biće nam potrebna saradnja sa klubovima i agentima, uz komunikaciju jedan na jedan sa igračima. Gorim od nestrpljenja da vidim koliko će igrača odmah reći da li ima ili nema želju da igra.

O istoj temi govorio je i Dejvid Štern, legendarni komesar NBA, lige. Za mnogobrojne otkaze, on je okrivio odluku da se Svetsko prvenstvo pomeri na neparnu godinu.

– FIBA je pogrešila. Narednog leta se igraju Olimpijske igre i mnogi igrači su želeli da izbegnu dva vezana leta sa obavezama.

Izvor:
Vesti-online, Sportska zurnal

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here