Čast je glumiti generala Mišića

0
Slaviša Milošević i Nebojša Pavlović
 

 

Kolubarska ili Suvoborska bitka (novembar i decembar 1914. godine) okončana je uspešnom srpskom protivofanzivom, koju su izvele snage Prve armije, pod komandom generala Živojina Mišića, i to protiv brojnije i bolje opremljene austrougarske vojske, u trenutku kad je ceo svet očekivao kapitulaciju srpske vojske. U ulozi generala Živojina Mišića briljirao je Slaviša Milošević.

Pohvale glumcima

"Fenomenalna predstava, izuzetno dobra glumačka ekipa. U predstavi se prepoznaje sva muka vojničkog života, zato sve pohvale glumcima pozorišta Horizont", rekao je Zoran Stanojević, jedan od gledalaca.

– Velika je čast dobiti ulogu i tumačiti generala Živojina Mišića, sama pomisao na njegovo lik i delo je nešto što ponese čoveka da se još bolje uživi u ulogu slavnog ratnika. S posebnom ljubavlju sam učio tekst, koji nije baš lak – objašnjava za "Vesti" Slaviša Milošević.

– U ovoj predstavi igram pisara (ćatu) u generalštabu slavnog Živojina Mišića i mislim da sam se dobro snašao u toj ulozi – kaže Nebojša Pavlović.

– Tumačim lik seljaka Tolu Dačića, koji ide za vojskom da vidi svoje sinove koji su na frontu, jednog je izgubio, pa je krenuo da vidi šta se dešava sa njegovim drugim sinovima, sreće se sa Mišićem i pokušava da vidi kako on to organizuje vojsku i šta se tu dešava. Uloga mi nije bila teška, a u Horizontu smo se dogovorili da i mi damo svoj doprinos obeležavanju stogodišnjice Velikog rata -priča za "Vesti" Momčilo Petrović.

– Naš prijatelj Miroljub Nedović je uradio dramatizaciju ove predstave, a mi smo za vrlo kratko vreme uspeli da je postavimo na scenu. Do sada smo je već igrali dva puta, ali nastavljamo dalje da je igramo. Publika je zadovoljna i dolazi da je odgleda – kaže osnivač pozorišta Horizont Nenad Milić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here