YT Printscreen

Deiveson Figeiredo sačuvao je UFC pojas u kategoriji do 57 kilograma pobedom nad Džozefom Benavidezom (28-6-0) u trećem ovomesečnom UFC “borilačkom ostrvu”, u Fleš forumu na ostrvu Jas u Abu Dabiju.

Figeiredu je bila dovoljna samo jedna runda, ali runda kakva se verovatno neće skorije ponoviti, jer ju je, kako kaže Dejna Vajt obeležila neverovatna brutalnost.

Čak 40 od 45 udaraca koje je Figeiredo uputio Benavidezu, pronašlo je svoju metu i čak triput ga je obarao udarcima uz još četiri pokušaja davljenja.

Neverovatna borba je okončana upravo davljenjem kada se Benavidez umalo onesvestio u svom četvrtom i najverovatnije poslednjem napadu na titulu u ovoj kategoriji.

Činjenica da nije mogao ni da tapne i preda borbu, pokazuje koliko je Brazilac bio rešen da ga dobije od samog starta.

Benavidez je u protekloj deceniji bio jedan od najboljih izazivača i pretendenata na ovaj pojas, ali je Amerikanac na kraju ostao bez njega i poručio je “umro sam već sto puta, šta je još jedna smrt”.

Figereido je posle ove borbe postao borac sa 19 pobeda i jednim porazom (devet nokauta, sedam davljenja), a jedna od tih pobeda je i prethodni okršaj sa Džozefom.

U drugoj velikoj borbi večeri Kelvin Gastelum je poražen od Džeka Hermansona posle 88 sekundi prve runde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here