Čestitka od Vučića, karte od Er Srbije!

0

Premijer Srbije dočekao četirimilionitog putnika
 

Miljković je na poklon od Aerodroma "Nikola Tesla" dobio vaučer za "Biznis klub" tog preduzeća za narednu godinu, a od "Er Srbije" dve povratne karte po izboru destinacije iz mreže letova srpske nacionalne aviokompanije.

 

Rekord

Aerodrom "Nikola Tesla" dostigao je godišnji rekord od četiri miliona putnika i to za manje od godinu dana. Ovaj rekord dostignut je prvi put od osnivanja aerodroma 1962. godine.

Vučić je rekao da je ponosan na rezultat aerodroma "Nikola Tesla" s obzirom na to da je reč o najvećem rastu putnika u Evropi od 32 odsto.

 

Napominjući da je, zahvaljujući tome, Beograd postao meta za investitore, Vučić je izrazio uverenje da će premijer Francuske Manuel Vals, čiji dolazak je najavljen za 6. novembar, u Srbiju dovesti predstavnike kompanija zainteresovanih za investiranje.

 

Vučić je rekao da očekuje da beogradski aerodrom u narednoj godini ima između pet i 5,5 miliona putnika, dodajući da zbog toga mora da se uradi nova pista i prošire njegovi kapaciteti.

 

On je rekao i da će biti potrebno povećati broj zaposlenih na beogradskom aerodromu i da je plan da se bar jedan deo ljudi iz neproduktivnog dela javnog sektora prebaci na aerodrom, kako se ne bi povećavao broj zaposlenih u javnom sektoru. "To je važno i dobra poruka, a sva javna preduzeća će u 2015. godini uplatiti mnogo veća sredstva u budžet nego ove godine", rekao je premijer.

 

Vlada Srbije razmatra da li će beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ponuditi pod koncesiju ili će sama investirati u proširenje kapaciteta, dodao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here