pixabay.com
Foto: Ilustracija

U vazdušnom napadu koalicionih snaga predvođenih Saudijskom Arabijom na jemensku prestonicu Sanu poginulo je 14 ljudi, tvrde stanovnici tog grada.

Alijansa predvođena Saudijskom Arabijom izvela je napade na Sanu koja je pod kontrolom Huta, nakon jučerašnjeg napada te militantne grupe na Ujedinjene Arapske Emirate, koji su koalicioni partner Saudijske Arabije, prenosi agencija Rojters.

Koalicija je, takođe, saopštila da je presrela osam dronova lansiranih juče ka Saudijskoj Arabiji.

Koalicione snage su rano jutros saopštile da su započele vazdušne napade na uporišta i kampove Huta u Sani, preneli su državni saudijski mediji.

Ovo su, kako ocenjuje Rojters, najsmrtonosniji napadi na Sanu od 2019. godine.

Vazdušni napad u kojem je, prema preliminarnim procenama, stradalo 14 ljudi, izvršen je na kuću jednog bivšeg vojnog zvaničnika.

On je tom prilikom ubijen, kao i njegova supruga, njegov 25-godišnji sin, i drugi članovi njegove porodice i neke neidentifikovane osobe, naveli su za Rojters lekarski izvori i stanovnici.

U koalicionim napadima oko Sane ubijeno je ukupno oko 20 ljudi, objavio je na Tviteru zamenik ministra spoljnih poslova administracije Huta, pod čijom upravom je veći severnog Jemena.

Televizija “Al Masira” kojom upravljaju Huti je saopštila da su u napadima oštećene kuće, ubijeno najmanje deset ljudi i ranjeno još toliko.

Ujedinjeni Arapski Emirati su naoružali i obučili jemenske snage koje su se nedavno pridružile borbama protiv Huta u jemenskim regionima Šabva i Marib.

U jučerašnjem napadu na dve lokacije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji se pripisuju Hutima, došlo je do eksplozija tri cisterne sa gorivom, a tri osobe su poginule.

Takođe je došlo do požara u u blizini aerodroma u Abu Dabiju.

Kao odgovor na to, UAE su saopštile da zadržavaju pravo da odgovore na “terorističke napade i eskalaciju kriminala”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here