Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG
Stefanos Cicipas

Stefanos Cicipas je u Torontu gde u osmini finala igra protiv Rusa Karen Hačanova i slavi 23. rođendan.

Upravo tamo su rčkog tenisera pitali šta misli o tome što na turniru prvi put od 2001. nije bilo nikog od članova “velike trojke”, Federera, Đokovića i Nadala.

– Ne znam šta da kažem, mogu samo da dodam da će nam nedostajati – rekao je Grk i dodao:

– Nisam razmišljao o tome. Verovatno osećaju da nisu spremni da igraju, na njima je da odluče. Hajde da to prihvatimo, jer je to činjenica. Naravno da donose mnogo zbog navijača kada igraju, oni su razlog što mnogo ljudi dolazi na turnire. Njima pripada veliki deo zasluga za to gde je tenis sada – kaže Cicipas.

On ipak smatra da ima mesta za nove teniske heroje.

– Mislim da ima mesta za nove zvezde. Mnogo se o njima govorilo godinama u nazad i sve ovo pokazuje da se stvari polako menjaju. Gledamo kako različite generacije igrača iskoračuju i pokazuju za šta su sve sposobni. Zanimljivo je imati takvu varijaciju i smenu na tronu, da tako kažem. Interesantno je za našu igru. Stvorili smo našu grupu navijača koji nas podržavaju, vole nas, i zbog nas su tu svaki meč. Želimo da im se odužimo – dodao je Cicipas.

Ipak, to ne znači da teniser iz Atine i njegove mlade kolege, ne poštuju Novaka, Rodžera i Rafu.

– Poštujemo ih mnogo, to ne kažem samo ja, siguran sam da svi među mladim igračima isto misle. Mnogo ih poštujemo. Odrasli smo gledajući njih, uzbuđeni smo što se takmičimo sa njima u ovoj eri tenisa – zaključio je treći teniser sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here