Blizanci su društveni, živahni, maštoviti, kreativni i veoma blage naravi. Pročitajte koje je poludrago i drago kamenje idealno za ovaj horoskopski znak.

Njima zato najviše odgovaraju ćilibar, ahat i citrin. Zašto?

Ćilibar Blizancima poklanja smirenost koja im je neophodna dok su u potrazi za nečim novim. Daruje im veru u sebe i čini ih manje nestalnim što znači da im uliva samopouzdanje i smirenost koja im je potrebna jer ih često ne drži mesto. Prirodni ćilibar ima elektrostatička svojstva koja su se koristila vekovima, a kosriste se i dan danas u različite svrhe. Neobična moć ćilibara leži u proizvodji negativnih jona koji utiču na smanjenje bola, aktiviraju lekovite procese i obezbedjuju zaštitu od štetnih radijacija. Ćilibarska kiselina absorbuje negativnu energiju.

Ahat je savršen kamen za Blizance jer njegova mistična svojstva donose zdravlje i dug život onima koji ga nose. Još iz antičkog doba potiče verovanje da ovaj kamen poboljšava dar govora, štiti od glavobolje i smanjuje nervozu. Takođe se verovalo da odnosi umor očiju i da štiti od kožnih bolesti. Veruje se i da ovaj kamen donosi bogatstvo.

Ahat smanjuje bolove, pomaže kod problema sa grlom i disajnim putevima. Za vreme trudnoće štiti majku i plod, olakšava porođaj. Čuva psihu od depresije. Prazni se jednom nedeljno pod mlazom mlake tekuće vode oko 3- 5 minuta, a puni se na suncu oko 1- 2 sata.

Citrin olakšava Blizancima rešavanje emotivnih teškoća i proširuje opseg njihovih osećanja. Emotivne nesuglasice su problem koji kod Blizanaca rešava ovaj kamen. Citrin će doprineti boljem raspoloženju i pozitivnim osećanjima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here