Ćirković zamenjuje Stankovića

0

Ostalo je još desetak dana do kraja prelaznog roka u Evropi. Klubovi manje-više gledaju kako da ojačaju postojeći igrački kadar, da stečenu bazu nadograde fudbalerom koji će im pomoći u ostvarenju ciljeva. U Partizanu se vodi obrnut proces! Tim koji je tokom leta uigravao trener Nikolić neće ostati na okupu, o pojačanjima ne treba trošiti reči. Humska ne pamti kad je poslednji put došao fudbaler za koga je plaćeno obeštećenje. Prvi koji je digao sidro je Vojislav Stanković, zamenik kapitena, za koga se verovalo da će uz Ilića "čuvati" leđa Milanu Lukaču.

 
 

U klubu se hvale kako su napravili "dobar dogovor", jer će Stanković moći da igra obe utakmice protiv Nefčija u kvalifikacijama za Ligu Evrope! A, teši ih i činjenica da su brzo pronašli zamenu u liku Lazara Ćirkovića, bivšeg defanzivca Rada. Za ovog momka je zanimljiv podatak da svojevremeno nije prošao selekciju u omladinskoj školi Partizana, a sada se u Humsku vraća kao veliko pojačanje! Naravno, postoji šansa da su treneri pogrešili, ali činjenica je da će Ćirkoviću trebati vremena da se prilagodi novom klubu i postane dostojna zamena Stankoviću.
– Dolazim u naš najveći klub i radujem se svemu što me čeka – kaže Lazar Ćirković. – Partizan se uvek bori za trofeje, igra evropske utakmice. Nadam se dobrim mečevima. Značajna za moj dolazak bila je želja da ponovo sarađujem sa Markom Nikolićem. Od njega može mnogo da se nauči, poznat mi je njegov metod rada odranije, s obzirom na to da smo sarađivali na Banjici.
Mladi defanzivac ne krije da su evropski izazovi i velike utakmice uopšte jedan od glavnih razloga što je prihvatio poziv iz Humske…
– Bio je to bitan razlog. Pre 20 dana sam čuo da postoji interesovanje iz Partizana. Imao sam sporove sa Radom, a sa crno-belima sam se brzo dogovorio o uslovima saradnje. Zbog crno-belih sam odbio i ponude iz inostranstva – rekao je Ćirković.

 

Drinčić hoće u Makabi, Živković u Benfiku
Za prodaju Stankovića se nikako ne može reći da je planska. Šta tek pričati o najavi da bi Nikola Drinčić mogao da se preseli u Makabi iz Haife? Tokom leta Nikolić je stalno isticao da je Drinčić najvažniji "šraf u crno-belom timu". Kako će trener reagovati ako ga uprava proda?
Spekuliše se i da je Andrija Živković već prodat lisabonskom gigantu! Navodno, Benfika će pojačanje dobiti na zimu. Slično se dešavalo i u slučaju Lazara Markovića. Da li je ovo još jedna smišljena akcija Dragana Đurića, koji će do skupštinskog saziva pričati kako Živković nije prodat, a istinu ćemo saznati kad se njemu i "društvu" overi novi mandat. Zaključite sami…

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here