Cirkuski rat

0

Meksiko Siti pridružio se državama Meksika koje su donele zakon o zabrani korišćenja životinja u cirkusima. Sve to je izazvalo bes 50.000 cirkuskih radnika koji će ostati bez posla. Zabrana se odnosi na slonove, tigrove, lavove, kamile, a samo konji i psi zasad mogu da učestvuju u cirkuskim tačkama. Takođe, dopuštene su predstave u vodi u kojima učestvuju delfini, kao i borbe bikovima.

Cirkusi imaju godinu dana da sprovedu propise. Armando Cedeno, predsednik cirkuskog udruženja, tvrdi da će 3.500 ljudi odmah ostati bez posla, a da životinje ne mogu samo tako vratiti u prirodu, jer bi uginule od gladi.

 

 

Meksički cirkus ima tradiciju dugu 200 godina, ali su borci za prava životinja uspeli da stignu do parlamenta i izbore se da životinje dobiju bolji život od kaveza prikolica u kojima žive do smrti.

 

Cirkuskim izvođačima je preostalo samo da izađu na ulice i protestuju, ali im zasad sledi kazna do 70.000 dolara ukoliko se sledeće godine zatekne tigar pod cirkuskom šatrom.

 

Zasad aktivisti za prava životinja preko društvenih mreža pozivaju ljude da zapale cirkuske šatre, a ispred cirkusa Akvascalientes izbila je prava tuča između čuvara i aktivista Zelene stranke.

 

Gilberto Gutjerez je ostao bez dva zuba kada je sa kolegama pokušao da blokira ulaz u šatru gde su nastupale egzotične životinje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here