Najveći svetski sajam turizma, Međunarodna turistička berza ITB u Berlinu, posle dvogodišnje pauze, ponovo je održan početkom marta. U međuvremenu, tehnologija je napredovala, a novi načini poslovanja, nametnuli su i novu formu prezentovanja turističkih proizvoda. Ove godine, sajam nije bio otvoren za široku publiku, već za posetioce koji se bave ovom strukom, kao i za medije.

Bogata turistička ponuda Srbije, predstavljena je velikim štandom, na kome su se prezentovali Turistička organizacija Vojvodine, zatim Turistička organizacija Niša, Novog Pazara, Velikog Gradišta i drugih gradova, kao i avionski turoperateri.

Otvaranje tržišta

Direktor turističke organizacije Beograda Miodrag Popović zadovoljan je ovogodišnjim sajmom.

– Posle nekoliko godina pauze, Berlinski sajam je nešto promenjen, sada je više poslovni sajam, što je odgovor na vreme i prilike u kojima živimo. Beograd ima veliki broj gostiju iz Nemačke, i taj broj iz godine u godinu raste. Mi smo svakako zadovoljni s ovim što smo dosad ovde ostvarili, ne samo kad je u pitanju nemačko tržište, već nam ovde dolazi ceo svet – ističe Popović.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u ponedeljak 13. marta naći na kioscima.