Youtube
Vljora Čitaku

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku upitala je danas prištinske vlasti “na kojoj planeti žive”.

Ona je tako reagovala na izjavu zamenika premijera privremenih institucija Besnika Bisljimija koji je postavio uslov EU da ukine mere protiv Kosova da bi se održali izbori u četiri opštine na severu.

“Znači, Vlada Kosova preko zamenika premijera Bisljimija postavlja uslove Evropskoj uniji i Americi. Bravo”, napisala je Čitaku na Fejsbuku.

On je upitala vlasti u Prištini kakvi su im motivi i kakve ambicije imaju za Kosovo.

“Iskreno, na kojoj planeti živite? Koje motive imate? Da li imate ambicije za Kosovo? Želite li da Kosovo bude član EU? Vi ste za žaljenje. To bi bilo smešno da niste na funkcijama. Šta mislite ko ste vi? Mislite li da volite Kosovo više nego mi”, navela je Čitaku.

Potpredsednica DPK poručila je da niko neće dozvoliti da Priština nastavi da ide u lošem pravcu u kom je krenula na međunarodnom planu.

“Neki visoki američki zvaničnici biće na Kosovu ovog vikenda. Ne smejte se i ne postavljajte uslove. Shvatite preporuke koje dobijete ozbiljno. Upravljanje Kosovom nije dečija igra, niti kupon da nadoknadite svoje istorijske nedostatke”, napisala je Čitaku.

Zamenik premijera prištinskih institucija Besnik Bisljimi rekao je juče da Priština ne bi trebalo da raspisuje izbore na severu, dok se ne uklone kaznene mere koje je uvela Evropska unija.

Bisljimi je poručio da čeka najavu EU o ukidanju sankcija, nakon sporazuma između Prištine i EU u Bratislavi i povlačenja 25 odsto policijskih snaga iz opštinskih zgrada u četiri severne opštine.

4 COMMENTS

  1. Da, da gospodjo, bas tako, spustite glavonje na zemlju, iako je srpska, pa im objasnite diplomatiju kao trecerazrednicima. Drugacije nece to moci svariti.

  2. Srbija poštuje međunarodno pravo i rezoluciju 1244, a spremna je i na dogovor sa držiocima privremenih vlasti u svojoj južnoj srpskoj pokrajni o stepenu autonomije (samostalnost su imali i u Jugoslaviji, pa je nisu poštovali). Medju-albanski konflikti, kao i konflikti privremenih institucija na teritoriji koja je pod medjunarodnom jurisdikcijom sa onima koji su im te institucije i dali na upravljanje bez konsultacije sa državom Srbijom – Srbiju interesuju samo onoliko koliko to (ne)obezbedjuje mir i prosperitet srpskog naroda na KiM i zaštitu srpske svete zemlje i svetinja !!!

    • KIM je vec dvadeset i nesto godina samostalna drzava,a mi stalno pricamo privremeno Kosovo i nasa Juzna pokrajina.Onda stalno pisemo kako cemo da intervenisemo i to ponavljamo vec 30 godina i ponavljat cemo jos sto godina pa i onda kada ne bude ni jednog naseg covjeka na Kosovu.Zasto sami sebe lazemo,zar nam je laz uvijek najsladja.Kada nismo intervenisali 2014 kada je bio najveci pogrom naseg naroda i kada su rusene nase Crkve onda necemo nikada .Mozda bi mi intervenisali ,ali znamo da ne smijemo i treba to reci da narod zna,a ne pricati laz kako bi opstale one bivse ili sadasnja vlast koje stalno prijete intervencijom i onda stanu prije nego sto krenu.

      • Tzv Kosovo ne priznaje 113/196 članica UN koje imaju 80% stanovnika planete zemlje, a medju njima je 5 članica EU.
        Aktuelno je važeća rezolucija 1244 koja garantuje teritorijalni integritet Srbije. I u AP KiM u okviru Jugoslavije Albanci su upravljali skupštinom, imali Univerzitet na albanskom jeziku, bili proporcionalno zastupljeni kao rukovodeći kadar u preduzećima… – dakle ne dovode se u pitanje prava Albanaca da upravljaju teritorijom na kojoj su većinski narod, uz očuvanje integriteta Srbije.
        Aktuelna uprava tzv Kosovo mora formirati ZSO – dati sva prava srpskom narodu koji će zaštititi i svoju kulturnu baštinu na Kosovou i Metohiji.
        Niko u Srbiji nije depresivan, apatičan i demoralisan…borba traje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here