Youtube
Vljora Čitaku

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku ocenila je da je sednica SB UN o Kosovu koja je zakazana za večeras diplomatski autogol kosovskih vlasti i premijera Aljbina Kurtija, za koga je kazala da ima potrebu da bude “veći i važniji od nacionalnog interesa Kosova”.

“Umesto da se diplomatski fokus Kosova usmeri na stvaranje novog i pozitivnog političkog pejzaža nakon terorističkog napada u Banjskoj, uz osnovni nedostatak koordinacije sa glavnim saveznicima Kosova (koji nam obezbeđuju oružje i sredstva), mi se ponašamo kao neprijatelji, paranoično skrivajući naše postupke. Dinar čini manje od dva odsto kosovske privrede. Kao simbol Srbije i paralelnih institucija treba ga zabraniti i Kurtiju se niko ne suprotstavlja po ovom pitanju – ni opozicija ni ambasade, ali se pokazuje njegova potreba za krizama, za suprotstavljanjem saveznicima, za zatezanjem situacije da bude on veći i važniji od nacionalnog interesa Kosova”, napisala je Čitaku na Fejsbuku.

Ona je ocenila da je sramota da se o dinaru i drugim pitanjima raspravlja pred SB UN.

“Sramota je da se o pitanju dinara, ali i svim drugim temama, umesto između Kosova i Vašingtona, sada raspravlja u Savetu bezbednosti UN, gde će biti i Rusija. Diplomatski autogol! Loša pozorišna predstava Kurtija! Politička beda!”, navela je Čitaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here