Conga nadigrao Đokovića

0

Ovo je bio sedmi međusobni duel srpskog i francuskog tenisera, a peti trijumf Conge. Francuz će u polufinalu turnira u Melburnu igrati sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je bio bolji od Rusa Nikolaja Davidenka sa 3:1 (2:6, 6:3, 6:0, 7:5).

 

U drugom polufinalu Australijan opena sastaće se Britanac Endi Marej i Hrvat Marin Čilić.

 

Đoković je dobro počeo meč i poveo je sa 2:0, ali je Conga uspeo da izjednači na 2:2. Đoković je osvojio tri naredna gema i pri rezultatu 5:3 na svoj servis imao set loptu, ali je Srbin napravio dve duple servis greške, a Francuz zaigrao angažovanije i stigao do 5:5. Pobednik prvog seta odlučen je tek u taj-brejku, koji je pripao Congi rezultatom 10:8.

 

Đoković je u drugom setu ponovo vodio sa 4:2, ali je posle serije servois grešaka dozvolio Francuzu da izjednači na 4:4. Pobednik drugog seta odlučen je takođe u taj-brejku, ali ovog puta Đoković je slavio 7:5.

 

Srpski teniser je u trećem setu pružio najbolju igru na turniru, bilo je to 30 minuta fantastičnog ritma i crtanja po terenu za ubedljivih 6:1.

 

U četvrtom setu, pri rezultatu 0:1, srpski teniser je oseti mučninu zbog stomačnih problema, a onda je zatražio i medicinski tajm-aut, kako bi otišao do kupatila. Francuz je to iskoristio i poveo sa 5:0, ali je Đoković smanjio rezultat na 5:3. Međutim, Conga je na svoj srvis bio siguran i dobio je četvrti set sa 6:3.

 

Francuz je potpuno dominirao u petom setu, pošto je srpski teniser delovao umorno i oslabljeno, pa nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor svom rivalu, koji je set rešio sa konačnih 6:1.

 

Novak Đoković je objasnio je uzroke poraza od Conge, malaksalošću izazvanom stomačnim tegobama.

 

"I pre početka meča me je malo boleo stomak, i imao sam dijareju, ali sam tek posle trećeg seta imao ozbiljan problem. Posle dva gema morao sam u toalet, a da nisam to uradio, povraćao bih na terenu. Sve to me je jednostavno, fizički iznurilo", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here