Crna Gora ustupila podmornicu Sloveniji

0

Foto: Arhiva

Podmornica je ustupljena kao muzejski eksponat, a Vučinić je podsetio da su dve zemlje u decembru prošle godine potpisale bilateralni sporazum o saradnji u ovoj godini.

 

Inače, kako su mediji ranije pisali, Slovenci planiraju da podmornicu prevezu iz Crne Gore u Sloveniju, ali su Hrvati najavili da će je oduzeti čim pređu njihovu granicu.

Vučinić smatra da će podrška Ljubljane Crnoj Gori biti posebno značajna s obzirom na to da je Slovenija zatražila da bude "kontakt zemlja" za NATO u Podgorici od pcocetka naredne godine.

"Crna Gora veoma drži do regionalne saradnje. Posetili smo Srbiju, a do kraja meseca imaćemo posetu još jednoj zemlji regiona, tako da kroz odnose koje imamo u ovom delu Evrope šaljemo najbolju sliku o tome šta za nas znače vrednosti koje želimo da postignemo članstvom u Alijansi i EU", rekao je Vučinić novinarima.

On smatra da sve zemlje zapadnog Balkana treba da nađu svoje mesto u Severnoatlantskoj alijansi, kao što treba da budu i u Evropskoj uniji.

"To je najbolji način da region, koji je u prethodnom periodu bio izrazito prepoznat kao nestabilan, bude trajno stabilan, a Crna Gora je već, u okviru svojih mogućnosti, postala izvoznik bezbednosti kroz učešće u mirovnim misijama", kazao je ministar posle razgovora sa ministarkom odbrane Slovenije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here