Benzin poskupljuje na 30 dana?

0

Izmenjen je i deo uredbe koji se odnosi na promenu cene, koja podrazumeva da se
korekcija vršiti kad je promena iznad 3,5 odsto, umesto dosadašnjih 1,5 odsto.

Na današnjoj sednici doneta je i Uredbu o osnivanju Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom koja će se za potrebe vlade starati o usklađenom delovanju organa državne uprave i podsticanju saradnje organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva.

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o međunarodnom drumskom prevozu sa Belgijom, Predlog zakona o potvrđivanju dopuna konvencije o stvaranju saveta za carinsku saradnju kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima.

Usvojena je i Strategiju upravljanja otpadom za period 2010-2019. godine, koja predviđa uspostavljanje i unapređenje integralnog sistema upravljanja otpadom.

Donete su, takođe, Uredba o merilima za ocenjivanje zdravstvene sposobnosti vojnih obveznika za vojnu službu i o lekarskim i drugim pregledima i psihološkim ispitivanjima vojnih obveznika, kao i Uredba o utvrđivanju dugoročnog programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u Republici Srbiji za period 2010-2014. godine.

Vlada je usvojila i Zaključak o prihvatanju programa za isplatu pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija u 2010. godini.

Taj program podrazumeva pomoć porodicama otetih i nestalih lica, mesečnu novčanu pomoć porodicama povratnika na teritoriji Kosova i Metohije, pomoć materijalno ugroženim porodicama, pomoć za osobe sa invaliditetom, pomoć porodici sa decom kao i pomoć za novorođenčad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here