pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vazdušni prostor Crne Gore zatvoren je za sve ruske avione odlukom Agencije za civilno vazduhoplovstvo, a na predlog Ministarstva kapitalnih investicija.

Ovom odlukom, piše portal RTCG, Crna Gora se pridružila državama članicama Evropske unije koje su svoj vazdušni prostor zatvorile za avio saobraćaj sa Rusijom 27. februara, kao odgovor na rusku vojnu intervenciju u Ukrajini.

Crna Gora se, nakon napada na Ukrajinu 24. februara, pridružila svim restriktivnim merama, među kojima je osam paketa individualnih i ekonomskih sankcija koje je Evropska unija usvojila protiv Rusije.

7 COMMENTS

  1. Majko moja , prosto nemogu da verujem , dali ja ovo dobro vidim šta poše u ovom članku „Crna Gora zatvorila svoj vazdušni prostor za Rusiju „ pa ne bi mogli ni avion , koji inače i nemaju , da podignu a Rusi bi već bili u vazdušnom prostoru Srbije , a čisto sumnjam da bi imali petlju da pucaju u taj Ruski avion !
    U šta se pretvori ova Crna Gora , nikad nisu robovali kao danas čast nemaju ni do jutarnje kafe a ne do doručka !

  2. A velikog vazdušnog prostora i važnog za svetska dešavanja majko mila…..
    Sad su Rusi totalno hendikepirani u avio saobraćaju.
    Ovi iz Crne i još crnje gore nikad u svojoj istoriji nisu bili ovoliki .upelisci….

  3. Takvu odluku nije mogao doneti pravi Crnogorac. Dozvolili su drugima da odlucuju i okrenuli ledja onima koji su ih vekovima hranili. Mozda je to i dobro.

  4. Strašno za Rusiju 😊
    Ovo će im najteže pasti
    Ovo će i Evropski avio saobraćaj da efekta
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  5. Ako Ruska letilica samo pokusa da povredi nas vazdusni prostor, koji nije ni nas nego pripada zapadu i nato paktu, mi crnogorci podicicemo casno glave i dvogledima pratiti let, i naravno pozalicemo es nasim nato partnerima albaniji i severnoj makedoniji koji su i ime drzave promenili a ne udjose u eu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here