Kada se završio panel u UN izašlo smo na terasu gde mogu da se zapale cigarete. Tamo sam video i Željka Komšića, i još dvojicu koje znam sa televizije. Svi su nosili cvet – sećanje na Srebrenicu. Prišao sam im i obratio se sa: “Pozdrav, zemljaci.” Prijatno su se iznenadili i pozdravili, sve dok se nisam predstavio. Automatski su ućutali. I to govori o atmosferi među narodima u BiH. Ako mi ne znaš ime, sve je u redu.

Ovako počinje priču Ranko Ristić, jedan od govornika na Panelu UN o srpskim žrtvama tokom rata u BiH. Ristić je preživeo pakao rata u kome su mu na najmonstruozniji način stradali bliski rođaci. Govorio je o njima staloženo, nabrajajući sve ono što su preživeli. Svaku sudbinu je argumentovao visoko uzdižući fotografije iskasapljenih ljudi.

– Dosta njih iz mog kraja mi se javilo nakon ovog svedočenja. Zahvalili su što sam svetu predočio istinu o stradalničkoj sudbini velikog broja Srba koji su zaboravljeni. Priča o zločinima mudžahedina koji su se borili na strani Armije BiH nikad nije interesovala vodeće strane medije – kaže Ristić koji u SAD živi već 27 godina.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Зато ми имамо реалити емисије,организоване отмице дјеце,почитичате издајнике …. и …..све остало што је против Србије…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here