EPA/Boris Pejovic

Demokratska Crna Gora ocenila je večeras da je Demokratski front (DF) sklopio pakt za povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast.

U saopštenju Demokrate pozivaju DF da, ako imaju “mrvicu političkog dostojanstva i odgovornosti prema napaćenim generacijama ljudi ove zemlje”, javno sačine i potpišu dokument kojim bi se javno građanima obavezali da nikada neće ići ni u kakvu koaliciju sa DPS-om i da neće više nikoga napadati osim DPS-a, kao i da neće “ni pod kakvim izgovorom srušiti Vladu koja je razvlastila taj isti DPS”.

Demokrate ističu da su, kako navode, istinski neprijatelji DPS-a.

– DPS, koji smo 30. avgusta s građanima razvlastili i tako prekinuli tridesetogodišnju pljačku ove zemlje, kada su videli da nam ništa ne mogu, da rastemo uprkos svim napadima, pritiscima, da s nama nema pregovora, da nas je nemoguće kupiti ili uplašiti, da s nama ne može silom, odlučili su se na drugu taktiku – da pokušaju da nas kompromituju time što će pustiti ‘bubicu’ da se približavamo – kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je to “oberučke prihvatio niko drugi nego Mandićev DF, vođen (Andrijom) Mandićem” koji, kako se tvrdi, “ne sme da stane na čelo svoje liste jer zna da bi ih narod postavio tamo gde zaslužuju”.

Demokrate u saopštenju podsećaju da je predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović danas otvoreno najavio da će da sruši Vladu, dodajući da to ne može da učini sa brojem poslanika koje ima.

DF: Građani nisu glasali da Vlada bude rezervna DPS

Građani Crne Gore 30. avgusta nisu glasali da Vlada bude rezervna Demokratska partija socijalista (DPS), nego da preslika njihovu volju iskazanu na izborima i da se to mora dogoditi, poručili su iz Demokratskog fronta (DF).

Time su iz DF su reagovali na izjavu predsednika DPS-a Mila Đukanovića u kojoj navodi da je svojih 30 godina života dao da bi “Crna Gora danas imala ovo što ima” i da će “njegovo potomstvo živeti u boljim uslovima od onih koje ja on nasledio”.

– Da se krenulo u diskontinuitet sa politikom DPS-a, sa odlučnom demontažom koja bi podrazumevala da oni koji su opljačkali Crnu Goru budu iza rešetaka ili procesuirani, ne bi Đukanoviću padalo na pamet da se tom izjavom ruga čitavoj Crnoj Gori – navodi se u saopštenju DF.

Iz DF-a navode da umesto diskontinuiteta, “koliko juče je, u ime premijera Zdravka Krivokapića i Vlade, ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović kazao da oni nastavljaju politiku od pre 30. avgusta, dakle politiku DPS-a”

– Ako su Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić odlučili da nastavljaju politiku DPS-a, što se vidi na svakom koraku, DF to sigurno neće dozvoliti – ističe se u saopštenju.

Ocenjuje se da današnje ponašanje Đukanovića jasno govori da je on “potpuno opušten”, jer, kako se navodi, vidi da ovakva Vlada i stranke koje je podržavaju nastavljaju njegovu politiku, “a posebno onu antisrpsku”.

DPS: Vlada Crne Gore se već raspala

Demokratska partija socijalista (DPS) ocenila je da se Vlada Crne Gore “suštinski već raspala”, te da “samo strah od DPS, sprečava vladajuću koaliciju da tu činjenicu formalizuje u parlamentu”.

Iz DPS-a su reagovali na navode premijera Zdravka Krivokapića da predsednik Crne Gore Milo Đukanoivć jedino sebi može skratiti mandat i da ga “pravično suđenje tek čeka”

– Krivokapić zaboravlja da su građani pre tri godine na izborima većinskom voljom, u prvom krugu izabrali Đukanovića za predsednika države, a da njega instaliranog premijera od strane jedne verske zajednice, ne podržavaju čak ni ovi na čijoj je listi bio. Svakako nisu najave predsednika Đukanovića, kako kaže Krivokapić, neozbiljne i opasne, već se tim pridevima može opisati delovanje ovog premijera, koji očigledno ni posle 200 dana Vlade, ne zna šta ga je snašlo. Jer da je iole ozbiljan i da poseduje kapacitete da predvodi izvršnu vlast znao bi da je zadatak svake opozicije da smeni postojeću vlast. Čak i da nije premijer, već iole obrazovan čovek, shvatio bi da njegove pretnje pravosudnim organima predstavljaju vrhunac neukosti i pokazuju njegovu nekompetenciju ali i opasnu nameru da sa pozicije izvršne vlasti utiče na rad nezavisne sudske vlasti – navodi se u saopštenju DPS-a.

1 COMMENT

  1. Kakvo licemerje Bečića i Krivokapića.Izglasali si smenu ministra Leposavića zajedno sa DPS i usvojili sramnu rezoluciju o genocidu u Srebrenici i sad optužuju DF da saradnju sa Milom.Napad je najbolja odbrana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here