EPA/Andrej Čukić

Fudbaleri Partizana igraju od 21 sat protiv letonskog RFS-a u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

SASTAVI:

Partizan: Stojković – Miletić, Vitas, Banjak, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Stevanović, Natho, Asano – Sadik.

RFS: Kučer – Solovjovs, Lipušćek, Jagodinskis, Savalnieks – Šarić, Strumia, Ikaunieks – Kouadio, Lemajič, Šimkovič.

Fudbaleri Partizana meč sa RFS-om dočekuju u dobrom ritmu pošto u poslednja tri meča nisu primili gol, a za vikend su savladali Inđiju sa 5:0.

Letonci takođe mogu da se pohvale dobrim igrama, drugoplasirani su u ligi i nalaze se u seriji od četiri pobede zaredom.

Igra se na jednu dobijanu utakmicu što znači da će se pobednik ovog duela plasirati dalje.

Crno-beli su veliki favoriti u Humskoj i sve osim pobede predstavljalo bi veliko iznenađenje, svestan je toga i trener Savo Milošević, koji je poručio da su svi igrači, izuzev Lazara Markovića, spremni za duel i otkrio da će na golu stajati Vladimir Stojković:

– Spremno dočekujemo meč. Protivnik je nepoznat našoj javnosti, ali to je tim koji može da nam napravi problem ako ne budemo potpuno koncentrisani od početka do kraja. Imaju dosta stranaca i imaju kapacitet da se pokažu.

Milošević očekuje da gosti igraju na kontru, a na jedan segment igre je posebno skrenuo pažnju.

– Najopasniji su u prekidima. To je ekipa koja ima šest-sedam momaka preko 190 centimetara visine. Imaju ozbiljno iskustvo s obzirom na to da su letonski tim, šarenolika je ekipa, s dosta internacionalaca. Najviše strahujem od činjenice da igramo samo jednu utakmicu. Ti mečevi nose psihološki pritisak, i to je prednost za slabijeg rivala. To može da nam bude prednost ako u nekom narednom kolu naiđemo na nekog teškog rivala, pa da ih iznenadimo. Imamo samo tih 90 minuta i sve će stati u njih sutra – zaključio je Milošević.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here