Crnogorci: Hrvati su nas maltretirali i bacali pasoše

0

Incident koji je “podignut” na nivo ministarstava dve države dogodio se u petak 19. februara, kada su Ukošata i Guči krenuli na dubrovački aerodrom da dočekaju prijatelja iz Minhena.

 

Kako su kazali crnogorskim kolegama, žena u uniformi, za koju će se posle saznati da se zove Ksenija Karlić, nervozno je zatražila da joj uz uredne putne isprave pokažu pozivno pismo i novac koji imaju.

Granični prelaz

"Uz negodovanje zbog takvih zahteva, ipak sam joj pokazao 300 evra, a Ardijan Viza karticu na kojoj je imao više nego dovoljno za jednodnevni boravak u Hrvatskoj. Odmahnula je glavom kazavši da on ne može da pređe granicu. Nije pomoglo ni to što sam imao dovoljno novca za obojicu, a nije prihvatila molbu da se vratimo do Herceg Novog i podignemo novac sa kartice. Uz naše proteste da nam se to ne bi dogodilo bilo gde u Europi, u Ardijanovom pasošu je odmah završio pečat sa zabranom ulaska u Hrvatsku", objavljuju “Vijesti” u tekstu pod naslovom “Maltretirali su nas i bacali pasoše”.

 

Gospodin Ardijan Guči nije ispunjavao uslove u skladu sa Uredbom o viznom sistemu, kojom je propisano da stranac pri ulasku u RH minimalno mora da ima 100 evra po danu, a ako ima organizovan prevoz i smeštaj, 50 eura. S obzirom da nije imao, njemu je zabranjen ulaz – objašnjenje je portparolke PU Marije Gjenero o celom slučaju koji je uzbudio crnogorske medije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here