Crvena zvezda – novi juriš na željeni trofej

0

Deluje moćno: Košarkaši Crvene zvezde 

 

Crveno-beli na papiru imaju možda najjači tim u ligi, međutim, ne tako davna prošlost nas uči da to ne mora mnogo da znači. Čini se da je Zvezda oformila tim po ukusu navijača – dovedeni su igrači za velike domete, ali će biti prostora i za mlađe, pre svih za Marka Tejića i Nikolu Rebića.

 

Sastav kojim raspolaže trener Dejan Radonjić je kvalitetan i više je starosedelaca nego lani. Čak sedmorica asova imaće priliku da poveže redove i učini da se novajlije brzo aklimatizuju i naviknu na očekivanja u novom klubu.

 

Po reputaciji i “minulom radu” Markus Vilijams, pridošlica iz Lokomotve Kuban, nosi epitet najzvučnijeg pojačanja koje je ikada stiglo u Srbiju. Plejmejker koga krasi odličan šut sa distance, “razmeće” se raznovrsnim rešenjima u napadu i ima potencijal da bude vođa tima.

 

Promene u sastavu

Došli: Nikola Kalinić (Radnički), Stefan Jović (Radnički), Nemanja Dangubić (Mega Vizura), Markus Vilijams (Lokomotiva Kuban), Majk Cirbes (Bamberg).

Otišli: Demarkus Nelson (Panatinaikos), Oleksandr Lipovij (Budiveljnik), Marko Simonović (Ortez), Ivan Radenović, Tadija Dragićević (Strazbur), Raško Katić (Saragosa).

Marjanović je, čini se, potpuno igrački sazreo, a veliku podršku imaće u liku Nemca Majka Cirbesa. Doskorašnji centar Bamberga pojačaće unutrašnju liniju Beograđana, dok se od velikih prijatelja Jake Blažiča i Čarlsa Dženkinsa očekuje da pruže više na obe strane terena.

 

Zvezda je drastično podmladila sastav i možda najdalje otišla u tom segmentu od svih konkurenata. Poseduje izrazito mlad i perspektivan tim, nekolicinu reprezentativaca Srbije (Nikola Kalinić i Stefan Jović), ali i momke koji kucaju na vrata “orlova” (Nemanja Dangubić i Luka Mitrović).

 

Sezona je duga, sa mnogo zahtevnih utakmica, tako da će svoju šansu da se iskažu imati svi. Crveno-beli sezonu sa visokim ambicijama počinju u petak protiv Levskog (19.00) u dvorani “Pionir”, a kako ovog puta nije bilo bombastičnih izjava, već samo najave napornog rada, naslućuje se pozitivna godina za Crvenu zvezdu.

 

Sastav:
3. Markus Vilijams, plejmejker, 29, 191
4. Nikola Rebić, plejmejker, 19, 188
5. Nikola Čvorović, krilo, 20, 198
6. Nemanja Dangubić, krilo, 21, 204
9. Luka Mitrović, krilni centar, 21, 204
10. Branko Lazić, bek, 25, 195
11. Jaka Blažič, bek, 24,196
12. Nikola Kalinić, krilo, 23, 202
13. Boban Marjanović, centar, 26, 222
15. Marko Tejić, krilni centar, 19, 209
22. Čarls Dženkins, bek, 25, 191
24. Stefan Jović, bek, 24, 198
33. Majk Cirbes, centar, 24, 207
Trener: Dejan Radonjić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here