Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV
Nikola Milutinov

Košarkaški klub CSKA iz Moskve na kraju ove sezone bi mogao da se preseli u neki drugi grad, najavio je predsednik Andrej Vatutin.

Aktuelni dom “Armejaca”, dvorana “Aleksandar Gomeljski”, biće srušena u junu, budući da je u posedu ruskog Ministarstva odbrane.

Na tom mestu biće izgrađena multifunkcionalni kompleks, za sportske, ali i druge profitabilne događaje.

– Različite su nam opcije, a uključujemo i selidbu u drugi grad – izjavio je Andrej Vatutin za ruski “Sport Ekspres”.

– Mislim da savršeno razumete koliko košta da se izgradi potpuno nova, moderna arena u Moskvi. Od nule. Da se pronađe mesto, napravi projekat. Čak i za vlasnika CSKA je to mnogo novca, koji bi se neverovatno teško vratio. Sada sve ide u tom smeru da bi CSKA kao klub, i Moskva kao grad, mogli da izgube dosta na reputaciji – rekao je Vatutin.

– Odluka Ministarstva odbrane da sruši Arenu je udarac na život kluba i njegove rezultate – razočaran je Vatutin.

Moguće je da se CSKA preseli u “Megasport” arenu koju trenutno koristi za utakmice Evrolige, ali nije funkcionalna za svakodnevne treninge.

– Verovatno bi najbolje rešenje bilo da završimo sezonu u Megasportu, ali to ne bi bilo moguće sledećeg leta jer nema trenažnih dvorana. U teoriji razmatramo i opciju da radimo na dva ili tri mesta, uključujući kancelarije. Mislim da je činjenica da će CSKA biti beskućnik, da to osrednje kažem, pogrešno. CSKA je nacionalno blago – podvukao je Vatutin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here