ATAImages
Građani ne treba da brinu: Aleksandar Vučić

Razgovor sa predstavnicima “velike petorke” bio je težak, za nas tu nije bilo lakih tema, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i objasnio da ne može da priča o detaljima, jer je takav dogovor.

Nema lakih stvari

– Sve oko Kosova i Metohije za nas je izuzetno teško. I sada nešto što bih rekao građanima, pošto ljudi misle da je to samo zbog Banjske. To je taktički bilo užasno za nas, donelo je katastrofalne trenutne i višenedeljne ili višemesečne posledice – rekao je Vučić.

On je podsetio da je, u strateškom smislu, njihov jedini cilj da na kraju Srbija prizna nezavisno Kosovo.

– Tako da, bio razlog Banjska ili neki drugi, može nešto u tom taktičkom smislu da promeni, ali suštinski ta politika odnosa prema Srbiji koja je prisutna uvek ima prednost, jer 22 od 27 zemalja EU, najmoćnije zemlje, priznale su nezavisnost Kosova i Sjedinjene Američke Države pogotovo. Onda vam je jasno kako stvari stoje. Tako da za nas tu nema lakih stvari, ali se nadam da ćemo uspeti da, i verujem ako to mogu da kažem i da umirim ljude, pronađemo neki izlaz i da Srbija nastavi da gura, i ne samo dobrim putem, već čineći velike uspehe u svojoj ekonomiji i izgradnji infrastrukture, poboljšanju zdravstvenih usluga za naše građane – kaže on.

Vučić je najavio da će u četvrtak, petak, ići u Brisel gde će tema biti KiM istakao je da veruje da će Beograd uspeti da pronađe izlaz da Srbija nastavi da gura, “da istovremeno sačuvamo srž naše nacionalne politike i naših interesa”. Poručuje i da građani ne treba da brinu.

Važni sporazumi

– To je naš posao, mi ćemo se izboriti – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da može da se desi da i predsedica Vlade Ana Brnabić, po povratku iz Njujorka, u to vreme bude u Briselu, ali različitim povodom.

– Ja da nagrabusim oko Kosova, a ona nekim lepšim povodom. Naše je da se borimo i izborićemo se, da li je to prijatno, nije – rekao je on i ukazao kako se razume da je sve oko KiM za nas teško.

Osvrnuvši se na ekonomiju, predsednik je istakao da je 2012. BDP bio na 32 milijarde evra, a da će ove tj. 2024. završiti sa 74 milijarde.

– Ne zaboravite da je 2012. ukupan BDP bio 32 milijarde, a ovu godinu ćemo da završimo sa 74 milijarde sve onoga što vredi. Mi smo za 42 milijarde podigli BDP i više uradili nego što je napravljeno u prethodnih 50 godina – rekao je Vučić.

Povodom sporazuma sa Kinom kazao je da su oni izuzetno važni.

– Moramo da razmišljamo o investicijama, kao i o svemu drugom – rekao je Vučić i istakao da je izvoz u Kinu povećan za 185 puta.

– Ovo je neka vrsta istorijskih sporazuma koji će doneti mnogo blagodati Srbiji – zaključio je predsednik države.

Beograd će biti drugačiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će sa železničkom stanicom, Beogradom na vodi, svim što je urađeno, od 2028. godine kada krene prva linija metroa, Beograd će biti potpuno drugi grad.

– Biće drugačija zemlja – kazao je Vučić na otvaranju najmodernije zgrade Prokop železničke stanice u Beogradu, napomenuvši kako sve vreme nije želeo da odustane od projekta i da je mnogo novca uloženo tokom 2014, pa sve do 2022. godine.

Veliki izbori

Predsednik je ponovio da će izbori biti održani 17. decembra i da će biti presudni za narod, jer će na njima izabrati da li žele da žive u bogatijoj zemlji ili da se vrate u prošlost.

– Mislim da su odlučujući izbori, jer posle ovoga četiri godine neće biti izbora i onda ćemo imati sve izbore zajedno 2027. godine. Govorimo o velikim izborima i pokrajinskim i republičkim i predsedničkim – naveo je Vučić.

3 COMMENTS

  1. Pa onda idi na tu dugo čekanu sednicu UN
    Valjda ti i Dačić trebate to da odradite
    Ako je to najveći državni interes.
    O čemu pričamo , nema vas kad je vrlo bitno?
    Nije mi jasno zašto???

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here