Poznati engleski sudija Mark Klatenburg napisao je kolumnu za “Dejli mejl” o svojoj karijeri u karakterističnim detaljima iz najvećih utakmica.

Delio je pravdu u jednom finalu Lige šampiona, bilo je to 2016. godine i nije najbolje obavio posao.

Sastali su se Real i Atletiko Madrid na San Siru u Milanu, a posle 1:1 u 120 minuta borbe, “ušati” pehar podigli su igrači Reala.

Međutim, bili su potpomognuti odlukom Klatenburga i njegovog tima da priznaju gol koji je iz ofsajda postigao Serhio Ramos.

– U tom finalu, Real Madrid je vodio 1:0 na poluvremenu, ali je gol postignut iz malog ofsajda. Shvatili smo to u pauzi kada smo pregledali snimak. Bila je to teška odluka i moji asistenti su pogrešili – napisao je Klatenburg.

Na samom početku drugog dela meča odlučio se za najgoru moguću soluciju, da kompenzuje svoju grešku.

– Pepe je faulirao Toresa, a ovaj je tražio penal. Sećam se da mi je Pepe tada jasno i glasno rekao na engleskom: “ovo nikad nije penal”. Ja sam mu na to dogovorio: “ni vaš gol nije trebalo da bude priznat”. Odmah je zaćutao – prisetio se engleski sudija.

Opisao je i situaciju kada ga je temperamentni Velšanin Kreg Belami uhvatio za međunožje.

Ocenio ga je da je “noćna mora za sudije”.

– Sve kolege se slažu oko toga. Režao je na vas i mlatarao rukama, konstantno je izazivao. Njegov rečnik je bio grozan, bio je prost”. Kao sudiji, teško je kada imate problem sa takvim igračem jer vas “iscedi”, a to mnogo utiče na fokus.

– Znao sam da je moj odnos sa njim loš kada me je uhvatio za međunožje u tunelu na “Etihadu”, i pritom ne mislim na moje fudbalske lopte. Bila je to, ja mislim, samo šala, i tako sam to razumeo, ali imali smo mi istoriju. Moguće da je to uradio zato što sam mu pokazao crveni karton u decembru 2009. godine protiv Boltona – opisao je Klatenburg.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here