EPA/Fazry Ismail
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, na Australijan openu osvojio je istorijskih deset trofeja, što je dovelo do toga da počne da se govori o tome da bi stadion na prvom grend slemu u sezoni mogao da nosi ime po srpskom asu. Kreg Tajli, direktor turnira, kaže da ne bi imao ništa protiv.

Australijan open je bio i ostaće grend slem upamćen po Novaku Đokoviću koji je osvojio deset rekordnih trofeja. I dok je Rafael Nadal na Rolan Garosu dobio svoju statuu, još se čeka kakvu će počast dobiti srpski as u Melburnu.

Kreg Tajli, direktor turnira, u podkastu “Rokenrol tenis” istakao je da sve češće dobija pitanja povodom toga da li će stadion na Australijan openu dobiti ime po Novaku.

– Vi ste druga osoba koja me je to pitala danas. Vidite, imenovanje arene nije moja odluka ili Teniskog saveza Australije. Mnogo ljudi ne shvata da su Vimbldon, Rolan Garos i US open vlasnici terena na kojima se igraju turniri, a mi ih iznajmljujemo, Vlada Viktorije je vlasnik poseda i imamo sreću da oni investiraju u njih. Ipak, mi ih ne posedujemo – rekao je Tajli.

Direktor ističe da bi i sam voleo da srpski as dobije priznanje za velika dostignuća na prvom grend slemu u sezoni.

– Vlada radi veliki posao na sinhronizaciji događaja. Naš turnir je drugačiji od ostalih. Imenovanje arene bila bi kombinacija koja bi morala da ima i uticaj vlade. Ja bih svakako bio neko ko podržava da se Novaku na neki način oda priznanje za njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji -istakao je Tajli.

Objasnio je Australijanac i zbog čega je problem da se stadion preimenuje.

– Mi od septembra krećemo sa pripremom, u decembru se useljavamo, spremamo sve za događaj i sredinom februara se iseljavamo, i onda se tokom godine tu održavaju koncerti i ostali događaji. Nema tih teniskih terena. Voleli bismo da ih mi posedujemo jer mislimo da bismo imali više krativnosti u organizovanju više teniskih događaja tokom godine – zaključio je Tajli.

1 COMMENT

  1. Ostavite se gluposti, imaju oni svojih dosta!, jeste da je to istorija, ali ma jih! Kao kad bi mislili, da će u Brazilu postaviti spomenik Šumaheru, pored Sene i ostalih svojih!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here