Verovatno ste nekada, u nedostatku tonika ili mleka posegnuli za alkoholom da očistite svoje lice. Verovatno vam se ta ideja učinila dobrom, s obzirom na to da veliki broj preparata koje koristimo u sebi sadrži upravo alkohole.

Imate problem sa bubuljicama i sa masnom kožom? Da li znate da možete da koristite alkohol za lice! On je dobar čistač i uspešno otklanja bakterije, tako da će biti veoma koristan i vama kada se borite sa nekim od ovih problema.

Pubertet je period kada nam se koža najviše menja. Na njoj se tada ispoljavaju sve, pre svega hormonske promene, koje se dešavaju u telu mladog bića. Koža deluje „prljavo”, pre svega umašćeno, zbog viška sebuma koji se na njoj stvara. Pore su otvorene i sklone tome da u sebi sakupljaju mnoge nečistoće. Otuda i pubertetske bubuljice, koje se javljaju u vidu mitisera, ali i cističnih akni. I u nešto starijoj dobi, a opet udruženo sa hormonalnim problemima ili možda klimom i sredinom u kojoj živite, takođe se može desiti da se na licu stvore komedoni koje treba razbiti i ukoniti.

Jedno od odličnih sredstava koje možete koristiti kao pomoć, jeste alkohol za lice. Misli se pre svega na čišćenje lica od nečistoća koje se svakodnevno na njemu nakupljaju. Naročito se to odnosi na period pre spavanja, kada je koži neophodna nega, pre svega nega lica..

Velike količine prljavštine se skupljaju na našoj koži, a mi ih uopšte ne vidimo. Zato se nekad dogodi da kada posle celog rituala čišćenja lica, na vatici pojavi braon boja. to e treba da vas čudi, jer to je dobro. To znači da ste uklonili zaostalu prljavštinu sa lica koja zatvara pore.

Korišćenjem alkohola za lice koje je zahvaćeno bubuljicama, događa se to da čistite svoje lice od bakterija, koje i jesu glavni uzročnik nastanka bubuljica. Time se osiguravate da se bubuljice neće širiti, a stvarate i pogodno tle za korišćenje druge nekomedogene kozmetike – one koja će sprečiti da nečistoće utiču na lice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here